Argentina. Președintele Cristina Kirchner, pusă sub acuzare

Procurorul federal al Argentinei a pus-o sub acuzare pe Cristina Kirchner, președintele țării, pentru mușamalizarea atacului antisemit din 1994 din Buenos Aires, potrivit Buenos Aires Herald.

Gerardo Pollicita, procurorul federal, a cerut investigarea președintelui Kirchner și a ministrului  de Externe, Hector Timerman, pentru posibila îngrădire a justiției în cazul atacului lansat acum mai bine de 20 de ani.

Anchetatorii continuă astfel demersurile întreprinse de procurorul Alberto Nisman, a cărui moarte bizară a provocat un scandal enorm în Argentina. Nisman a fost găsit împușcat în cap, la 18 ianurie, în apartamentul său. A doua zi, Nisman urma să apară în fața Congresului pentru a oferi detalii despre acuzațiile împotriva lui Kirchner.

Argentina. Mandat de arestare pe numele președintei Kirchner, găsit în casa procurorului mort

Atât Timerman, cât și președinta Kirchner, au dezmințit constant acuzațiile lui Nisman conform cărora au încercat să ajungă la o înțelegere secretă cu Iranul pentru a ridica mandatul internațional emis pe numele unor oficiali iranieni suspectați de implicarea în atentatul antisemit din 1994, soldat cu 85 de morți.

Nisman a susținut că Timerman și Kirchner au protejat atacatorii, care ar fi fost finanțați de Iran. Liderii argentinieni ar fi acționat astfel pentru a securiza o înțelegere - mâncare în schimbul petrolului - între Iran și Argentina.

Presa din Argentina relata la începutul lunii februarie că anchetatorii au găsit la domiciliul procurorului Nisman ciorna unui mandat de arestare pe numele președintelui țării. 

Documentul de 26 de pagini, găsit în coșul de gunoi al procurorului Nisman, cerea și arestarea ministrului de Externe, Hector Timerman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel