Arabii rup tăcerea: de ce s-a prăbușit prețul petrolului

Țările non-membre OPEC ar trebui să-și asume responsabilitatea de a scădea producția cu scopul de a stabiliza prețul petrolului, spun oficialii Arabiei Saudite și cei ai Emiratelor Arabe Unite, care reiterează că Organizația Țărilor Producătoare de Petrol va pompa aceeași cantitate de 30 de milioane de barili pe zi.

Țările producătoare de petrol care nu sunt membre OPEC ar trebui să-și reducă producția "iresponsabilă" pentru că excesul dăunează pieței, a declarat Suhail Al Mazrouei, ministrul Emiratelor Arabe Unite pentru Energie, conform Bloomberg.

Într-un interviu acordat la Abu Dhabi, ministrul Energiei din Qatar, Mohammed al Sada, a susținut că piața este supraaprovizionată cu 2 milioane de barili pe zi.

"Producția iresponsabilă din exteriorul OPEC se află în spatele prăbușirii prețurilor", a spus Mazrouei. "Facem apel la ceilalți producători să nu mai mărească producția pentru că fac rău pieței".

OPEC este compusă din Algeria, Angola, Ecuador, Iran, Irak, Kuweit, Libia, Nigeria, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Venezuela.

Wall Street Journal scrie în ediția electronică de luni că saudiții au luat decizia de a nu scădea ei înșiși volumul producției pentru a lovi în Statele Unite ale Americii. Ei consideră că boom-ul energetic al americanilor este o amenințare, un factor care are potențialul de a deteriora suplimentar relațiile celor doi aliați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel