EXCLUSIV  Țara arde și Cioloș se piaptănă

Țara arde și Cioloș așteaptă să fie pieptănat. Dar nu așa simplu, ci cu o spontană clasă politică alături, croită după nevoile și așteptările lui și ale președintelui. 

Dacă ar fi să ne exprimăm oarecum orwellian, am putea spune că partidul vizat de Cioloș este Marele Partid al Nehotărâților. (Și, vai, ce se mai iluziona PNL că se mărită cu Cioloș). Cum să îi convingi pe cei care fac parte din acest mare partid (al nehotărâților) care pot fi activați doar la stimulul emoțional, că nu e bine cum fac? Nu mai contează că după câte un vot violent, aceștia se întorc la o pasivitate civică inexplicabilă. Culmea, la nemulțumire ei cer socoteală în rând cu ceilalți, iar în campanii electorale vor să fie mereu „vocea din public".

Votul violent, în contră

Din păcate, asta au exprimat dușmanii stângii în ultimii 12 ani –votul violent, în contră. Rezultatele s-au văzut, iar astăzi repetăm greșeli, batem pasul pe loc și pierdem bani. Încercăm mereu să facem experimente, cu un fetiș incredibil față de nou și față de votul împotrivă. Încă se mai vorbește despre comunism, ca factor activ în politică și mai mult, este interpus ca non-alternativă la impotența managerială a dreptei. O etichetă de „comunism" inventată (încă ține acuza!) și o dreaptă slabă, cârpită și mai ales meschină, care trebuie să se sacrifice să-l combată. Numai la noi, în România, tot ce nu e stânga, e...dreapta. Frica de stânga îi unește și pe cei mai mari dușmani, care devin iraționali și plâng în cor, la comandă, după „o țară ca afară", clamând că tot ce nu e dreapta...e comunism.

Marele Partid al Nehotărâților

Pentru ca Marele Partid al Nehotărâților să fie activat, se folosesc stimuli. Unul dintre ei este Nicușor, altul este Dacian și cândva, a trecut prin acest botez și Klaus. Primul reprezintă „noul", al doilea „specialistul modest" și altul „lucrul bine făcut". De aci m-am gândit fără să vreau la cartea „Nevroză balcanică" a psihologului contemporan V. D. Zamfirescu. Acesta găsește o explicație în felul românilor de a se comporta urât unii cu ceilalți, prin faptul că, în primul rând, în inconștient, avem o ură de sine extraordinară.

Două partide prezidențiale

Acum, ni se introduce cu pâlnia că Cioloș va fi premier. Oare de ce? Nu avem nevoie de o picătură chinezească care să ne influențeze votul. Ocolirea Constituției prin inventarea unor partide și a unor persoane, după alegeri, nu este un act democratic. Îi mai pasă cuiva de asta? Înțeleg, prin ceea ce se întâmplă, că în acel interval dintre 11 decembrie (a.c.)și până la formarea noului guvern, faptul că D. Cioloș se va înscrie într-un partid, care probabil se va metamorfoza din U.S. R. Apoi, o parte din U.S.R. va deveni un partid nou, alta se va contopi în PNL, ca în final cele două formațiuni să se alieze. Vor fi, deci două partide prezidențiale, nu unul. Nimic nou sub soare. Combinații am mai văzut, dar de ce toate aceste intenții ascunse? Cine stă în spatele a toate acestea? Eu zic că ar fi corect ca oamenii să știe ce votează. N-ar fi totuși corect ca omenii să nu mai fie păcăliți de partidele/perdelele de fum ale lui Klaus? Cine a transformat politica în bordel, dacă nu acest fel de a distrage atenția de la vot și ciudatele alianțe de după alegeri? Cred că românii vor da o replică pe măsură acestui tip de politică. Sper.

Nota redacției - titlul de homepage și intertitlurile aparțin DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel