Cinci teorii nebunești ale conspirației care s-au dovedit a fi adevărate

Teoriile conspirației au atras mereu atenția oamenilor. Cele mai multe sunt false, însă au câteva dintre ele s-au dovedit a fi adevărate.

Mai jos puteți citi cinci teorii ale conspirației care s-au dovedit a fi adevărate

Experimentul Tuskegee

Aproximativ 400 de afro-americani, bolnavi de sifilis, au participat fără să știe la un experiment privind această afecțiune. Li s-a spus că au ”sânge rău”, nu că vor fi tratați pentru sifilis. 

Adevăratul scop al experimentului a fost de afla dacă sifilisul afectează diferit bărbații de culoare. La sfârșitul experimentului au mai rămas în viață 74 de bărbați.

Proiectul MK-ULTA

CIA a administrat în cadrul acestui proiect mai multe substanțe unor subiecți umani cu scopul de a le controla mintea. CIA a folosit și terapie cu electroșocuri, hipnoză și persuasiune subliminală. 

Programul a fost menționat, ulterior, în cartea ”Omul care se holbează la capre”. Cartea a fost la rândul ei ecranizată, filmul avându-l în rol principal pe George Clooney.

Operțiunea Paperclip

Aceasta a fost un plan secret de a aduce oamenii de știință naziști în SUA, pentru a lucra pentru CIA. Operațiunea este descrisă în cartea jurnalistei Annie Jacobsen, ”Operațiunea Paperclip: Planul secret al serviicilor care i-a adus pe oamenii de știință naziști în America”.

Naziștii au devoltat arme chimice pentru americani și au făcut cercetări despre LSD.

Mărturia lui Nayirah

În 1990, o fetiță în vârstă de 15 ani a spus în fața Congresului american că soldații irakieni au scos copii din incubatoare și i-au lăsat să moară. Mărturia lui Nayirah (pseudonim) a ajutat la decizia americanilor de a porni războiul din Golf.

Declarația fetei a fost, mai târziu, contrazisă de Amnsity International. După război, New York Times a aflat că fata era fiica ambasadorului Kuveitului iar mărturia a fost redactată de o agenție de PR.

Prohibiția alcoolului

Guvernul american a otrăvit alcoolul de pe piață în încercarea de a obține suport pentru instaurarea prohibiției. 700 de oameni au murit din această cauză.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel