Apple: Franța cere 400 de milioane de euro taxe de la producătorul american

Administrația fiscală din Franța cere 400 de milioane de euro de la filiala din franța a grupului Apple. Producătorul american ar fi evitat plata unor taxe în Hexagon, prin implementarea unor așa numite practici de optimizare fiscală. 

Contactat de AFP, Ministerul francez de Finanţe a refuzat să confirme aceste informaţii, invocând respectarea "secretului fiscal". La rândul său, grupul american a informat că nu a primit nicio notificare fiscală vizând Apple France, una din cele două filiale Apple din Franţa alături de Apple Retail. 

Potrivit săptămânalului "L'Express", grupului american i se cere să plătească suma de 400 milioane de euro în urma unei anchete efectuate de fiscul francez, care a vizat perioada 2011 - 2013, şi care a condus la efectuarea unor percheziţii la birourile din Paris ale Apple în 2014. 

"L'Express" susţine că Apple France nu încasează pe teritoriul francez decât o parte dintre sumele realizate de terţi de pe urma vânzărilor de iPhone, iPad sau MacBook. Astfel, sumele înregistrate în registrele contabile rămân reduse şi o mare parte din bani sunt transferaţi la Cork, Irlanda, o strategie fiscală considerată legală de Apple, dar apreciată de autorităţile franceze ca fiind abuzivă. 

În paralel, gigantul american a fost somat la finele lunii august de Comisia Europeană să ramburseze Irlandei taxe în valoare de peste 13 miliarde de euro reprezentând avantaje fiscale incorecte de care Apple a beneficiat din partea autorităţilor irlandeze, notează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel