Apelul lui Iohannis înainte de campania electorală

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut miercuri, la Cotroceni, un apel la 'echilibru şi raţiune' în campania electorală pentru alegerile parlamentare şi a mărturisit că a fost, recent, martorul manifestărilor unei 'lipse de maturitate' în comportarea unor politicieni, în raport cu politica externă a ţării.

'Pentru că ne apropiem de campania electorală, fac apel de pe acum la echilibru şi raţiune. Politica externă şi de securitate a României trebuie să fie una de consens naţional. Ea trebuie separată de competiţia electorală şi privită doar prin prisma intereselor României ca stat şi ale cetăţenilor noştri', a declarat şeful statului, la întâlnirea cu diplomaţii români.

El a afirmat că a văzut, în ultima vreme, o lipsă de maturitate în ceea ce priveşte evaluarea politicii externe.

'Spun asta pentru că am văzut în ultima vreme o lipsă de maturitate în raportarea la politica externă din partea unor politicieni - ce-i drept, nu mulţi - dar care au exercitat, unii dintre ei, cele mai înalte funcţii în stat', a adăugat Iohannis.

În opinia sa, a diminua importanţa demersurilor în politica externă din motive de campanie internă este o dovadă de 'iresponsabilitate'.

'A rupe consensul de politică externă şi a diminua importanţa demersurilor noastre externe din motive de campanie internă reprezintă o dovadă de iresponsabilitate, ce nu foloseşte nimănui. Nici măcar acestor politicieni', a punctat şeful statului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel