Apel din PE către Cioloș pentru creșterea salariilor

Asociația Muncipiilor din România a lansat un apel pentru creșterea salariilor din administrația publică locală. Claudia Țapardel, europarlamentară PSD, solicită Guvernului să regândească salarizarea din acest sector pentru a îmbunătăți astfel și performanța. 

Eurodeputata, fost consilier general în cadrul Consiliului Municipiului București, subliniază că munca depusă de cei din administrațiile locale este esențială pentru o relație corectă între stat și cetățean, iar orice strategie națională trebuie să aibă în vedere atât calitatea serviciilor prestate, cât și motivația angajaților.

Schimbări fundamentale în primării și consilii

"Există o legătură foarte strânsă între salariile din administrația publică locală și deprofesionalizarea acestui sector", a declarat Claudia Țapardel. "În absența unei remunerări care să reflecte gradul mare de responsabilitate al funcției publice, nu ne putem aștepta la servicii de calitate și la un aparat administrativ eficient. Mă bucur astfel să observ că Asociația Municipiilor din România, condusă de colegul meu, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, și-a făcut un obiectiv clar din creșterea salariilor funcționarilor publici. Consider că o astfel de prioritizare va aduce schimbări fundamentale în primăriile sau consiliile din întreaga țară", a adăugat europarlamentara PSD.

Aceeași muncă, salarii diferite

"Discuțiile care au loc în aceste zile în spațiul public cu privire salarizarea din domeniul public pornesc de la realitatea că funcționarii reprezintă interfața statului român sau primul contact pe care cetățenii îl au cu reprezentanții acestuia. Din acest motiv, este esențial să investim în oameni și să ne luptăm să îi păstrăm în sectorul public. Atât din poziția mea de europarlamentar, dar și din prisma anilor pe care i-am petrecut în administrația publică din România, pledez pentru strategii care să se concentreze pe oameni și care să se aplice eficient de la nivel central până la nivel local. Nu în ultimul rând, aș dori ca viitoarele discuții să ia în considerare și diferența mult prea mare între salariile celor din administrația centrală și locală, unde cei din urmă sunt evident defavorizați, deși volumul de muncă și responsabilitățile sunt la fel de mari. Reducerea acestui decalaj ar da astfel semnalul că angajații din domeniul public pornesc în carieră de pe poziții egale, indiferent de locul unde se află, dar sunt totodată recompensați în funcție de activitatea lor", a conchis Claudia Țapardel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel