Apel către CCR: Blochează referendumul cerut de 3 milioane de români

Coaliția pentru Familie solicită CCR publicarea deciziei prin care constată că inițiativa cetățenească de revizuire a articolului 48, alineatul 1, este constituțională. Prevede definirea căsătoriei ca uniunea dintre bărbat și femeie, nu între soți, așa cum este acum. 

Fără publicarea deciziei, Parlamentul nu poate să ia în discuție inițiativa cetățenească semnată de trei milioane de români și organizarea referendumului în această toamnă ar fi imposibilă. 

”Au trecut 80 de zile de când Curtea Constituțională a României a decis, unanim, că inițiativa cetățenească de revizuire a art. 48(1), ”Familia”, este constituțională. Cu toate acestea, hotărârea CCR nu este nici acum redactată și publicată în Monitorul Oficial al României, astfel că inițiativa legislativă, semnată de 3 milioane de cetățeni români cu drept de vot, nu poate fi pusă pe ordinea de zi a Senatului României. Întârzierea redactării și publicării deciziei Curții Constituționale amână sine die discutarea și aprobarea în Parlamentul României a inițiativei noastre cetățenești, ceea ce ar face imposibilă organizarea în această toamnă a referendumului de aprobare a revizuirii Constituției. Ne exprimăm, pe această cale, speranța că CCR va redacta și publica în curând decizia luată în 20 iulie 2016”, se arată în comunicat. 

Pentru ca această inițiativă să poată fi discutată în Parlament, avea nevoie de minim 500.000 de semnături. Coaliția pentru Familie a depus peste 3 milioane de semnături la Senat. CCR a declarat că această inițiativă este constituțională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel