Aparate mici de zbor, o nouă metodă de introducere a telefoanelor mobile în închisori

detinutii
detinutii

Un nou dispzitiv a fost folosit pentru a plasa telefoane mobile în penitenciare din Ploieşti, Giurgiu şi Miercurea Ciuc, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANP, prin folosirea unor aparate de zbor de mici dimensiuni, s-a încercat plasarea unor pachete cu telefoane mobile şi/ sau accesorii ale acestora. Până în prezent, au fost semnalate, de către angajaţi ai penitenciarelor, trei astfel de situaţii, la Ploieşti, Giurgiu şi Miercurea Ciuc.

Printre metodele clasice prin care aceste obiecte interzise sunt introduse în penitenciare se numără: disimularea în alimentele sau bunurile pe care deţinuţii le primesc de la aparţinători, ascunderea în îmbrăcămintea sau încălţămintea proprie cu ocazia prezentării în faţa organelor judiciare sau la spitalele aparţinând Ministerului Sănătăţii, aruncarea peste gardul unităţii şi preluarea de către deţinuţi etc.

CITEȘTE ȘI: Cele mai înfricoșătoare închisori din lume-GALERIE FOTO

Introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS etc, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel