Apărarea comună a UE, într-un raport al lui Ioan Mircea Pascu

Mircea Pascu
Mircea Pascu

Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET) a aprobat Raportul referitor la punerea în aplicare a politicii de securitate și apărare comune, elaborat de europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European si al Comisiei pentru afaceri externe.

Raportul Ioan Mircea Pascu propune o noua abordare a politicii de securitate si aparare comune care sa puna accentul nu numai pe managementul crizelor in afara Uniunii ci, mai ales, pe securitatea si apararea cu adevarat comune ale UE.

Întrunind  36 de voturi pentru, 18 împotriva și 5 abțineri, raportul propune lansarea unor operațiuni de instruire în Irak sub egida PSAC pentru a sprijini statele membre implicate în coaliția împotriva Statului Islamic. Proiectul de raport îndeamnă Consiliul UE să înființeze un fond pentru finanțări urgente pentru fazele inițiale ale operațiunilor militare ale UE și să transforme grupurile de luptă ale Uniunii într-un instrument militar utilizabil într-un timp rapid.

Raportul privind revizuirea PSAC, coordonat de euparlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu și adoptat în Comisia AFET, urmează să fie votat în plenul Parlamentului European în luna noiembrie. (Strasbourg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel