Apa Bucovina, cumpărată de polonezi

bucovina6
bucovina6

Grupul Maspex Wadowice a semnat un contract condiţional pentru preluarea companiei Rio Bucovina. 

Rio Bucovina este unul dintre cei mai importaţi producători pe piaţa apelor îmbuteliate din România. Condiţia intrarii în vigoare a acestui contract o reprezintă obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei din România precum şi efectuarea cu succes a acţiunii de due diligence.

Rio Bucovina, de la Omar Hayssam la Mohamed Samer Hazam la Maspex Wadowice

Rio Bucovina aparține SC Emparador SRL, o societate cu sediul social la Ruse, Bulgaria. La "persoane împuternicite" figurează omul de afaceri sirian Mohamed Samer Hazam, un fost partener de afaceri al lui Omar Hayssam, cel care a controlat iniţial business-ul. Tranzacţia include achiziţionarea celor trei facilităţi de producţie ale societăţii Rio Bucovina (localizate în Vatra Dornei, Timişoara şi Giurgiu), precum şi a brandului "Bucovina". Rio Bucovina deţine o cotă de aproape 10% din piaţa românească a apelor îmbuteliate.

"Achiţionarea companiei Rio Bucovina de către una dintre cele mai mari companii poloneze din Europa Centrală şi de Est va constitui un moment foarte important pentru piaţa de FMCG din România. Ca parte a Grupului Maspex, alături de Tymbark Maspex România, Rio Bucovina îşi va consolida şi mai mult poziţia pe piaţa producătorilor de apă minerală naturală, apă de izvor şi apă de masă din România. Sunt sigur că experienţa companiei poloneze, precum şi obiectivele ambiţioase ale acesteia privind portofoliul de produse vor contribui substanţial la dezvoltarea continuă a brandurilor deţinute de compania Rio Bucovina.", adeclarat Dorel Radu, Director general Rio Bucovina, scrie economica.net

Grupul Maspex a intrat pe piaţa românească în 1996 şi, în prezent, este unul dintre cei mai mari investitori polonezi în România. Brandurile deţinute de Maspex sunt fi Tedi, Tymbark, La Festa, Ekland, Coffeeta şi Salatin. Preluarea companiei Rio Bucovina va fi cea de-a treia pe care Grupul Maspex o realizează în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel