Anunțul lui Mircea Dușa: Este pentru prima dată când se întâmplă

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat luni, la poligonul de la Cincu, județul Brașov, unde se desfășoară exercițiul TRIDENT JOUST 15, la care iau parte peste 1.000 de militari din 25 de țări NATO, că este pentru prima dată când Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli este dislocat în România și Bulgaria.

”Domnii generali (David Berger, șeful Operațiilor din Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli, și gl. Leonardo Di Marco, comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, n.r.) pomeneau aici că au fost asigurate legăturile și cu cele două viitoare comandamente care vor funcționa în România. În această săptămână vom finaliza lucrările de amenajare la sediul unității de integrare a forțelor, adică la Comandamentul Mic (...) Avem foarte multe activități în această perioadă organizate de către Statul Major General împreună cu partenerii noștri din NATO și este pentru prima dată când comandamentul de la Napoli este dislocat în România și Bulgaria iar acțiunile acestor exerciții se conduc din aceste comandamente. Deja au fost asigurate elementele de comandă și control cu toate unitățile care participă la acest exercițiu. Elementele de comandă-control de care dispune Armata Română sunt compatibile cu cele le NATO și eu, de fiecare dată când particip la exerciții, solicit să mi se facă și o prezentare practică. I-am solicitat domnului general să îmi asigure legătura cu Comandamentul de Divizie de la București și acest lucru s-a întâmplat într-un timp foarte scurt”, a spus Dușa, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI: NATO: Rusia ar putea să atace foarte repede

Ministrul le-a urat succes militarilor care participă la exercițiul TRIDENT JOUST 15 de la Cincu, cât și celor care participă la exercițiile de la Babadag și la cele pe Marea Neagră.

Mircea Dușa a subliniat că această săptămână este una plină pentru Ministerul Apărării Naționale, întrucât în Poligonul de la Cincu se desfășoară exercițiul organizat de către Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli, iar în garnizoanele Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța este organizat un alt exercițiu, la care participă peste 1.500 de militari din opt țări, unul de pregătire în comun a Forțelor de Operații Speciale, pe exerciții terestre și maritime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel