RADET: De luni, bucureștenii vor avea căldură

Începând de luni, bucureștenii vor primi agent termic în calorifere. Cu toate acestea, reprezentanţii RADET susţin că bucureştenii pot rămâne oricând fără apă caldă şi căldură din cauza reţelei de conducte mai veche de 20 de ani.

RADET va începe de luni furnizarea agentului termic către populaţie. CET Grozăveşti va fi primul care va aduce căldură în casele bucureştenilor. Cei de la RADET spun că ar fi vrut să pornească de sâmbătă livrarea agentului termic, dar dispeceratele nu erau pregătite.

Decizia furnizorului de agent termic vine după ce trei nopţi la rând temperaturile în termometre au scăzut sub 10 grade Celsius, iar legea impune în astfel de condiţii ca regiile să înceapă să trimită căldură în caloriferele celor racordaţi.

[citeste si]

"Serviciul public de încălzire e de interes general, controlat şi coordonat din partea Bruxellesului. Nu poate nimeni să întrerupă încălzirea populaţiei. Accesul la un serviciu public de interes general este un drept. Niciun cetăţean branşat la încălzirea publică să nu se gândească că i se va întrerupe căldura. Dacă cineva întrerupe căldura, îl rugăm să se adreseze la prefect. Populaţia nu trebuie să se adreseze undeva, e responsabilitatea prefectului şi a primului ministru. Nu ne jucăm cu dreptul la sănătatea populaţiei. Tarifele la căldură se hotărăsc de consiliile locale. La Bucureşti s-a bătut în cuie preţul de anul trecut. Căderea bruscă a temperaturii ne-a determinat să insistăm să pornească încălzirea oraşului mai devreme. Discutăm de Bucureşti. În toate oraşele e valabil. Noi insistăm ca să pornim acum. Se pare că toată lumea a rămas convinsă că branşarea în Bucureşti a Grozăveştiului se face luni dimineaţă, deci prima intrare masivă a căldurii în reţele", a declarat, la România TV, Tudor Popescu, expert energie.

Cu toate acestea, reprezentanţii RADET îi avertizează pe bucureşteni că pot rămâne oricând fără apă caldă, iar în perioada următoare, şi fără încălzire, deoarece aproape toată reţeaua de conducte din Bucureşti e mai veche de 20 de ani, iar regia a avut bani doar pentru cârpeli, nu şi pentru înlocuirea ţevilor sau pentru reparaţii serioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel