Anunț important de la Comisia Europeană pentru România

Comisia Europeană a aprobat miercuri modificarea Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" (POS CCE) 2007-2013 prin transferul a aproximativ 265 de milioane de euro în interiorul programului, pentru proiecte performante din domeniul IMM-urilor și cercetării, informează un comunicat transmis de la cabinetul comisarului european pentru Politică Regională, Corina Crețu, potrivit Agerpres.

Banii au fost realocați axelor prioritare "Un sistem de producție inovativ și eco-eficient" și "Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare pentru competitivitate" din cadrul POS CCE.

"Prin această decizie, România beneficiază de o șansă în plus pentru finanțarea domeniilor de succes din Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice". Cele două axe prioritare ce vor primi finanțare în plus au funcționat bine și au depășit plafonul de investiții prevăzut inițial. Cu ajutorul acestui transfer de fonduri, aprobat de Comisia Europeană, proiecte de succes vor beneficia de sprijin financiar european, ceea ce va ridica povara de pe bugetul național. Comisia Europeană și autoritățile române vor continua să depună împreună toate eforturile pentru ca banii din perioada de programare 2007-2013 să fie folosiți la maximum în România", a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, citată în comunicat.

Decizia Comisiei Europene suplimentează alocarea atât pentru Axa prioritară 1, "Un sistem de producție inovativ și eco-eficient", cu peste 155 de milioane de euro, cât și pentru Axa Prioritară 2, "Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare pentru competitivitate", cu aproape 110 milioane de euro.

De unde provine suma relocată

Cei aproximativ 265 de milioane de euro realocați în interiorul POS CCE provin din domenii în care România a întâmpinat dificultăți de implementare, se mai arată în comunicat.

Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" 2007-2013 a fost adoptat la 12 iulie 2007. Obiectivul general al POS CCE este de a crește productivitatea întreprinderilor românești pentru reducerea decalajelor față de productivitatea medie la nivelul Uniunii.

Contribuția Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, în cadrul acestui program operațional sectorial este de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel