Anunț devastator: Moscova stă la pândă. Moldova ar putea fi preluată

Primarul Chişinăului, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a făcut o declarație șocantă.

El spune că instabilitatea politică de la Chişinău nu poate dura la nesfârşit, pentru că Moscova stă la pândă şi ar putea anexa Republica Moldova.

Întrebat dacă o Moldovă instabilă nu ar da satisfacţie Rusiei, Dorin Chirtoacă a răspuns: "O Moldovă instabilă nu doar ar da satisfacţie Rusiei, dar ar fi preluată destul de rapid şi fără mari dificultăţi de către Federaţia Rusă. Guvernul care se formează astăzi, în cazul în care vom da dovadă de coerenţă, de corectitudine, de consecvenţă, în cazul în care va fi respectat acordul coaliţiei, care este unul corect, echilibrat (...), deci toate astea împreună sper să dea şansa ca timp de trei ani şi jumătate până la alegerile parlamentare oamenii să recapete încrederea în integrarea europeană (...).

Moscova evident stă la pândă şi în momentul în care vor fi comise greşeli, Moldova ar putea fi preluată exact cum a fost preluată Crimeea sau acum regiunile Doneţk şi Lugansk".

VEZI ȘI: Băsescu: Următorul proiect de țară, Unirea cu Republica Moldova

De asemenea, Dorin Chirtoacă spune că nu are emoţii pentru votul de joi din Parlament, care urmează să învestească Guvernul condus de Valeriu Streleţ.

"Emoţii cu siguranţă nu avem (...). Nu văd chiar nici un fel de riscuri pentru ziua de astăzi, pentru că eu cred că toată lumea conştientizează că o asemenea situaţie nu poate trena la nesfârşit pentru Republica Moldova, întrucât este chiar periculos", a zis primarul Chișinăului într-un interviu pentru RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel