Antreprenorul Mircea Tudor, MB Telecom, va reprezenta România la Monte Carlo, în finala World Entrepreneur Of The Year

Marele câştigător al competiţiei naţionale EY Entrepreneur Of The Year a fost desemnat aseară în cadrul unui eveniment de gală, în prezenţa comunităţii de business româneşti. Antreprenorul Anului în România este Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom.

Competiţia naţională EY Entrepreneur Of The Year şi-a desemnat câştigătorii 

Marele câştigător al competiţiei naţionale EY Entrepreneur Of The Year a fost desemnat aseară în cadrul unui eveniment de gală, în prezenţa comunităţii de business româneşti. Antreprenorul Anului în România este Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom.

Antreprenorul român câştigător la nivel naţional al titlului Entrepreneur Of The Year va concura pentru titlul World Entrepreneur Of The Year în finala competiţiei de la nivel mondial, ce se va desfăşura anul viitor la Monte Carlo.

Mircea Tudor este cel mai renumit inventator român contemporan şi cel care şi-a propus să revoluţioneze industria de securitate la nivel mondial. MB Telecom este astăzi singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă şi singura companie din lume care a câştigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva, în 2009 şi 2013.

De asemenea, în cadrul ceremoniei, Cristi Badea, Mavenhut, a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year, iar Istvan Mar, Asociaţia Fructul Secuiesc, a primit titlul Social Entrepreneur Of The Year.

Cristi Badea este specializat în jocurile online şi a debutat ca antreprenor în urmă cu patru ani, dezvoltând jocuri sociale, în special pentru reţeaua Facebook. De-a lungul timpului, a lansat zeci de jocuri care au agregat peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume. MavenHut s-a lansat în 2012, în cadrul unui accelerator de afaceri şi a dezvoltat unul dintre cele mai de succes jocuri de pe reţeaua socială Facebook – Solitaire Arena.

Istvan Mar a înființat Asociația Fructul Secuiesc în 2010 și generează venituri pentru aproximativ 1.000 de familii din peste 25 de comunităţi defavorizate. Acestea folosesc facilităţile de procesare, ambalare şi distribuţie puse la dispoziţie de Asociaţie pentru a fructifica recolta proprie de varietăţi tradiţionale de fructe, utilizând reţete şi tehnici de procesare tradiţionale.

Membrii juriului

Pentru selectarea câştigătorilor competiţiei în România, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul care a stabilit finaliştii competiţiei şi a ales câştigătorii competiţiei Entrepreneur Of The Year în România este alcătuit din antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Ştefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement România, Mihai Marcu – Președinte Medlife, Iulian Stanciu – Director General eMag, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures şi Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

Cine au fost antreprenorii concurenţi?

La prima ediţie a competiţiei din România s-au înscris 40 de antreprenori români, dintre care 12 au intrat în finală. Cifra de afaceri cumulată a celor 40 de companii conduse de antreprenorii înscrişi s-a ridicat în 2013 la peste 1 miliard de EUR. De asemenea, companiile au agregat un număr de peste 16.000 angajaţi în acelaşi an.

Cifra medie de afaceri pe companie a fost de 27 milioane de EUR în anul 2013, cu un număr mediu de peste 400 de angajați în 2013.

Cei mai mulţi antreprenori activează în sectoarele: servicii (8), tehnologie (7), producție industrială (6) şi produse de larg consum (4).

Cine au fost antreprenorii finalişti?

Cei 12 oameni de afaceri care au intrat în finală conduc companii de top în sectoarele în care activează, cu venituri agregate de aproape 500 milioane de EUR şi care au un număr agregat de aproximativ 8.000 de angajați.

Finaliştii EY Entrepreneur Of The Year au fost următorii:

1)         Mircea Tudor - MB Telecom

2)         Anca Vlad – Grupul Fildas Catena

3)         Adrian Mihai - FAN Courier

4)         Marius Ștefan - Autonom Rent a Car

5)         Dragoș Petrescu – Grupul City Grill

6)         Samy Numan - Nimet

Finaliştii Emerging Entrepreneur Of The Year au fost următorii:

1)         Cristi Badea - Mavenhut

2)         Simona Baciu - Transylvania College

3)         Daniel Truică - Vola.ro

Finaliştii Social Entrepreneur Of The Year au fost următorii:

1)         Istvan Mar - Asociația Fructul Secuiesc

2)         Laila Onu - Fundația pentru Voi

3)         Oana Păun - Impact Hub

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări de aproape 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

Competiţia Entrepreneur Of The Year s-a lansat în România pe 14 mai 2014. Lansarea a fost urmată de etapa colectării de aplicaţii, ce s-a încheiat pe 1 august 2014, etapa interviurilor la sediul antreprenorilor, desfăşurată între 4 august – 15 septembrie 2014 şi două runde de jurizare, ce s-au desfăşurat pe 9 şi 23 octombrie 2014.

“EY susține antreprenoriatul și lucrează în întreaga lume cu antreprenori din diverse industrii, în țările în care activează. Competiția EY Entrepreneur Of The Year este dovada cea mai puternică a dedicării noastre față de antreprenori. Aceasta este singura competiție de talie internațională consacrată antreprenorilor. Se organizează de aproape 30 de ani și a ajuns la un număr total de 60 de țări care sunt parte a competiției.

 

Lansarea Entrepreneur Of The Year în acest an și în România a însemnat un pas foarte important pentru noi, în angajamentul pe care îl avem față de antreprenorii români. Calibrul celor 40 de antreprenori înscriși ne-a confirmat faptul că a venit timpul ca și antreprenorii români să fie prezenți în competiția finală, cea în care se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year.

 

Sunt convins că Mircea Tudor ne va reprezenta în mod remarcabil la finala de la Monte Carlo, în iunie 2015. Îi urez de pe acum mult succes!

 

De asemenea, vreau să îi felicit pe câștigători și pe toți cei care au intrat în competiție, deopotrivă pentru viziunea demonstrată în business și pentru ce au reușit să realizeze ca antreprenori. Le urez celor 40 antreprenori care s-au înscris la această primă ediție locală a competiției bun venit în comunitatea foarte activă a antreprenorilor alumni Entrepreneur Of The Year, ce numără mii de antreprenori la nivel mondial,” a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel