Antonio Tajani: Marea Britanie se poate răzgândi. Un ultim apel pentru evitarea Brexit

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a dat asigurări vineri că britanicii vor fi primiți cu brațele deschise dacă rezultatul alegerilor legislative anticipate din 8 iunie din Marea Britanie va arăta dorința britanicilor de a renunța la ieșirea din UE, informează AFP.

'Dacă Marea Britanie va dori să rămână, toată lumea va fi pentru. Eu voi fi foarte bucuros', a declarat Tajani pentru cotidianul The Guardian.

'Decizia finală aparține celor 27 de state membre, însă toată lumea va fi pentru', a insistat Tajani, aflat la Londra pentru o întrevedere cu premierul britanic Theresa May.

O asemenea ipoteză pare la ora actuală puțin probabilă, Theresa May dând asigurări atunci când a declanșat procesul de ieșire a Marii Britanii din UE, la sfârșitul lui martie, că nu va exista 'o revenire' asupra subiectului.

Lidera conservatoare a cerut marți alegeri legislative anticipate pentru 8 iunie, cu trei ani înainte de data prevăzută în 2020, pentru a întări majoritatea parlamentară în vederea negocierilor asupra Brexit-ului.

Ultimele sondaje de opinie îi dau pe conservatori cu 20% avans în fața opoziției laburiste, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel