Crin Antonescu: lui Mircea Diaconu, sistemul i-a dat voie să candideze

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, spune că actorul Mircea Diaconu nu a învins sistemul câștigând un mandat de europarlamentar. Liberalul crede că electoratului i s-a vândut o imagine cu Diaconu în rolul de luptător împotriva statului, deși statul este cel care i-a dat acestuia voie să candideze la scrutinul din 25 mai.

Mircea Diaconu "un erou anti-sistem nu e. Și, mă rog, atunci când s-a spus că Mircea Diaconu a obținut niște sentințe favorabile, că a învins sistemul, nu-i așa de simplu cu sistemul. Pentru că instanțele care i-au dat acele sentințe erau sistemul. Ce-i sistemul? Sistemul înseamnă instanțe, decizii... Deci dacă spui că ICCJ dă o hotărâre din care rezultă, sau ANI, că nu ai voie să faci nu știu ce, spui, dom'le, uite, sistemul nu-mi permite. Dar când niște instanțe iți dau voie să candidezi, atunci ai învins sistemul. Nu, n-ai învins sistemul. Înseamnă că sistemul are niște componente care au păreri diferite, care au evaluări diferite, cum se întâmplă în instanțe, nu-i chiar o luptă cu sistemul", a declarat Crin Antonescu, marți seară, la Realitatea Tv.

Președintele demisionar al liberalilor a amintit că același Mircea Diaconu a obținut scoruri modeste la alegerile trecute.

"Nu știu dacă e un experiment sau nu. Pot să cred, așa, la cald că e o doză și de simpatie pentru personajul respectiv, dar nota bene în situația asta, pentru Diaconu, în 2008, același Mircea Diaconu, același actor îndrăgit, simpatic, șarmant, reprezentant al omului simplu, care nu se dă mare ștab, pe listele PNL în colegiu uninominal a luat un scor perfect tern în media PNL-ului și încă unul slab, că în 2008, iar, nu eram pe val, într-un colegiu din Muscel, din zona sa. Atunci nu era pus în situația de victimă. Acum, într-o regie de care nu Mircea Diaconu este vinovat, el a fost plantat într-un rol care i s-a potrivit excepțional și care a făcut succes.  E și un vot anti-sistem, pentru că Mircea Diaconu era ideal plasat. Plasat în lupta cu statul. Așa s-a vândut ea. Repet, nu-i chiar așa. Că dacă era lupta cu statul nu-i dădeau voie să candideze", a mai spus Antonescu.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu voturile lui Diaconu în secțiile de vot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel