Crin Antonescu a dezvăluit de ce Mircea Diaconu nu a fost susținut la alegerile europarlamentare

Crin Antonescu a susținut o conferință de presă, vineri, unde a abordat și cazul lui Mircea Diaconu.

Crin Antonescu a spus că marele actor este și va rămâne un om foarte respectat în PNL, dar din păcate nu poate candida la alegerile europarlamentare.

"PNL a finalizat și lista pentru alegerile europarlamentare. Lista va fi depusă luni la ora 11.00 și aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au semnat pe listele de susținere. Este vorba despre un număr foarte mare de cetățeni.

Vreau să spun câteva lucruri despre Mircea Diaconu. Din nefericire, el se află sub efectul unei sentințe definitive a Înalte Curți de Casație și Justiție care îi interzice dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică vreme de trei ani. Noi am avut toate bunele intenții. Mircea Diaconu a fost în PNL unde sperăm să și revină. Noi îl așteptăm. Locul lui este acolo. Avem tot respectul pentru Mircea Diaconu.

El a rămas vicepreședintele PNL. Este o persoană foarte îndrăgită de tot PNL-ul și nu numai. PNL nu își poate permite să ignore sau să încalce o sentință definitivă a unei instanțe. Nu am făcut-o nici cu alte prilejuri, chiar dacă au existat sentințe și decizii care nu ne-au făcut plăcere și care au afectat chiar mai grav decât în cazul lui Diaconu. Ne bucură sau nu, împărtășim sau nu unele decizii ale instanțelor, avem obligația de a le respecta. Acesta este motivul pentru care în decembrie 2012, domnul Mircea Diaconu nu a putut candida. Chiar dacă și-a dat demisia din PNL în această încercare de a construi o candidatură independentă, Mircea Diaconu rămâne pentru noi un adevărat coleg și faptul că PNL nu își permite să facă altceva decât să respecte într-un stat de drept decizii definitive ale Instanței Supreme nu poate fi confundat cu rea credință", a spus Crin Antonescu.

100.000 de semnături pentru Mircea Diaconu


Vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu a declarat, miercuri, că şi-a dat demisia din partid şi va candida independent la alegerile europarlamentare, el adăugând că urmează să strângă 100.000 de semnături pentru a-şi putea depune candidatura pentru Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel