ANP. De ce a durat 30 de ore transferul Monicăi Iacob Ridzi de la Gherla la Jilava

Administraţia Naţională a Penitenciarelor încearcă să justifice de ce transferul Monicăi Iacob Ridzi, de la Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, a durat aproape 30 de ore. 

Potrivit documentului citat, „transferul deținuților între unitățile penitenciare se realizează în baza unui grafic și orar aprobat, de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Misiunile de transfer între unităţile penitenciare se efectuează cu autobuze şi autospeciale de capacitate mare, omologate R.A.R, prevăzute cu trape de aerisire-ventilaţie, fiind amenajate pentru a asigura condiţii de iluminare şi aerisire corespunzătoare", scrie digi24.ro.

În plus, ANP precizează că în timpul transferurilor "se realizează opriri în penitenciarele tranzitate, pentru accesul deținuților la grupuri sanitare, apă potabilă, locuri special destinate fumatului și cabinete medicale, în caz de necesitate, precum și faptul că se asigură pachet cu hrană rece și apă potabilă.

"Pentru igiena, hrănirea și odihna deținuților, pe durata transferului, deținuții sunt cazați temporar în anumite unități penitenciare, pentru aproximativ 12 ore".

Andreea Crețulescu, despre Monica Iacob Ridzi: S-a întâmplat un lucru halucinant

Cât despre cazul Monicăi Iacob Ridzi, ANP menționează că deținuta a fost transferată la un penitenciar spital, pentru evaluare medicală de specialitate, la recomandarea formulată de medicul unității de detenție. De la Secția Exterioară Cluj, deținuta a plecat, luni, 02.03.2015, și a fost cazată la un penitenciar aflat pe traseu, în cursul aceleiași zile, după aproximativ 3 ore și 30 de minutede.

"În dimineața zilei de 03.03.2015, deținuta a plecat spre unitatea de destinație, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultată la cabinetul medical al unității înainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apă potabilă și mișcare în aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de sănătate a deținutei, aceasta a fost prezentată la cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu.

Precizăm că durata transferului se justifică prin faptul că sunt tranzitate mai multe unități de detenție în cadrul rutelor stabilite, pentru transportarea mai multor persoane condamnate, cu scopul de a se asigura prezentarea în fața organelor judiciare, internarea/ externarea în/din penitenciarele spital, executarea pedepsei în funcție de regim", se mai precizează în documentul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel