Ankara, cerere expresă pentru Berlin

Suedia şi Finlanda au făcut 'paşi pozitivi', însă Turcia aşteaptă 'măsuri concrete', anunță şeful diplomaţiei turce, la Summit-ul NATO de la București
Suedia şi Finlanda au făcut 'paşi pozitivi', însă Turcia aşteaptă 'măsuri concrete', anunță şeful diplomaţiei turce, la Summit-ul NATO de la București

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a cerut joi ca Berlinul să extrădeze presupuși adepți ai clericului Fethullah Gulen care trăiesc în Germania, potrivit CNN Turk, citat de DPA și Reuters.

Cavusoglu susține că procurori și judecători care fac parte din mișcarea lui Gulen sunt în prezent în Germania, unde trăiește o largă minoritate turcă.

Turcia susține că Gulen, care s-a autoexilat în SUA din 1999, a orchestrat puciul eșuat din 15-16 iulie ce viza înlăturarea guvernului. Gulen dezminte acuzațiile.

Ankara se luptă să obțină extrădarea lui Gulen. Washingtonul solicită o cerere formală cu probe suficient de solide pentru un mandat de expulzare.

Potrivit Xinhua, ministrul turc de justiție, Bekir Bozdag, declara miercuri la Haberturk TV că Ankara a obținut informații potrivit cărora s-ar putea ca Gulen să fi fugit într-o terță țară care nu are tratat de extrădare cu Turcia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel