Angela Merkel, ostilitate față de Orientul Mijlociu

Emirul din Quatar, Tamim Al-Thani, a avut o surpriză în cursul vizitei sale în Germania. Lipsa de ospitalitate a cancelarului Angela Merkel și lipsa covorului roșu au fost doar câteva dintre aspectele care au atras atenția presei internaționale.

Vizita emirului din Quatar, Tamim Al-Thani, efectuată miercuri și joi în Germania nu a decurs conform așteptărilor. În urma zvonurile conform cărora Quatar ar susține Statul Islamic, autoritățile de la Berlin au ținut să se arate rezervate într-o viitoare colaborare cu Orientul Mijlociu.

Quatar este principalul investitor în Germani din zona Orientului Mijlociu, aceasta însemnând că Emiratul a investit aproximativ 14 milioane de euro, dintre care, procentual, 14,3% în compania Volkswagen, 11,1% înn Hochtief, 5,8% în Deutsche Bank și 4,2% în Siemens. Pe de altă parte, zvonurile că statul Quatarul ar susține gruparea Statului Islamic și scandalul din jurul organizării Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 au împiedicat guvernul german să-l primească pe emirat cu specificul covor roșu, conform LeMonde.

Citește și: Merkel, Ucraina: cancelarul evită cuvântul "invazie". UE pregătește sancțiuni 

În plus, Angela Merkel a considerat că ar trebui să păstreze o oarecare distanța față de Tamim Al-Thani la întâlnirea cu presa, cancelarul german nefiind străină de vizitele oficialilor din Orient, în luna iunie, tatăl emirului a vizitat Germania în scopuri economice.

În cadrul conferinței de presă, Merkel a abordat subiectul Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, despre care a spus că reprezintă o bună oportunitate pentru imigranți, deoarece vor fi creeate mai multe locuri de muncă. 

În ceea ce privește susținerea Statului Islamic, emirul a declarat că țara lui nu va sprijini această grupare teroristă.

"Quatar nu a sprijinit și nu va sprijini Statul islamic.", a precizat Tamim Al-Thani.

Cu toate acestea, cancelarul german a declarat că nu este pe deplin convinsă în ceea ce privește o cooperarea de lungă durată cu statul Quatar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel