Angela Merkel critică dur statele care nu acceptă cotele de refugiați

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat dur, miercuri, atitudinea ţărilor central şi est-europene care se opun cotelor fixate de UE pentru distribuirea refugiaţilor. Ea a explicat că respingerea extracomunitarilor reprezintă "un pericol pentru Europa".

"Est-europenii - şi eu mă consider est-europeană - au aflat din experienţă că izolarea nu ajută", a declarat Angela Merkel, în cadrul unei reuniuni a Partidului Popular European.

"Mă întristează puţin faptul că exact cei care se consideră norocoşi că au putut vedea sfârşitul Războiului Rece, acum se gândesc că pot sta total în afara unor evoluţii ale globalizării", a continuat cancelarul german, referindu-se la ţările central şi est-europene, inclusiv România, care au votat împotriva cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeană pentru distribuirea refugiaţilor.

[citeste si] 

"Mi se pare că este o atitudine foarte ciudată. De aceea, trebuie să continuăm discuţiile pe această temă, ca prieteni", a răspuns Angela Merkel unei întrebări adresate de un eurodepuat ceh pe tema crizei imigranţilor extracomunitari.

"Refuzul de a primi refugiaţi, în principiu, este - scuzaţi-mă că o spun atât de franc - un pericol pentru Europa", a subliniat cancelarul Germaniei, citat de Mediafax.

România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel