Angela Merkel cere noi cote pentru refugiați

Aflată într-o vizită la Ankara, Angela Merkel a declarat că pentru a opri imigrația ilegală, Uniunea Europeană trebuie să stabilească mecanisme care să permită migranților să ajungă în Europa în mod legal și în siguranță, relatează agenția EFE.

Cancelaru german întreprinde această vizită pentru a discuta cu autoritățile de la Ankara despre planul de acțiune convenit între UE și Turcia, prin care guvernul turc s-a angajat să stăvilească valul de migranți în schimbul unui ajutor financiar cu o valoare inițială de trei miliarde de euro — destinat refugiaților sirieni de pe teritoriul turc — și a reluării procesului de aderare a Turciei la UE, precum și a celui de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci.

'Dacă dorim să punem capăt migrației ilegale, trebuie să fim dispuși să primim în mod legal un anumit număr de migranți, mai ales refugiați sirieni', a menționat Angela Merkel în declarația acordată presei după întrevederile cu președintele Recep Tayyip Erdogan și cu premierul Ahmet Davutoglu.

[citeste si]

'Știu că unii s-au săturat să audă cuvântul 'cote' (cote obligatorii de refugiați n.red.), dar astăzi am făcut un mare pas înainte și putem spune Turciei că avem o responsabilitate comună (...) Nu putem spera ca Turcia să oprească tot (fluxul de refugiați) și să spunem că de cote vom vorbi într-o jumătate de an. Acest lucru nu se poate. Trebuie să meargă împreună', a insistat cancelarul german.

După ce la Consiliul european Justiție și Afaceri Interne de pe 22 septembrie s-a decis repartizarea între statele membre a 160.000 de refugiați, cancelarul Angela Merkel a cerut
în mod repetat să se instituie și un sistem automat de cote obligatorii permanente pentru redistribuirea tuturor migranților care vor veni de acum înainte în UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel