Urmărește emisiunea live


Andronescu, în vizorul de DNA: Îmi dau foc în piaţa publică dacă cineva îmi pune în cârcă asemenea lucruri

ecaterina-andronescu-dcnews (3)_639x426
ecaterina-andronescu-dcnews (3)_639x426

Fostul ministru al Educaţiei, senatorul Ecaterina Andronescu, se declară şocată după ce DNA a cerut Senatului încuviinţarea urmării penale pe numele său. Procurorii anticorupţie o acuză de abuz de putere, trafic de influenţă, luare de mită şi spălare de bani în dosarul Microsoft.

"Sunt şocată! Nu m-a chemat nicodată nimeni şi nu mă ştiu vinovată cu nimic. Cred că este o glumă, pare o glumă pur şi simplu. Este altceva că am fost ministru nu pot să neg, dar că am luat ceva de la cineva cu vehemenţă neg. Mi se pare că e o încercare de a denigra nişte oameni care toată viaţa au muncit cinstit şi mă refer la mine.

Niciodată nu am pretins de la nimeni nici măcar un ban, niciodată. Dacă cineva poate să confirme altfel, să vină să îmi spună. Eu cred că este o încercare de linşat public, nu ştiu cum să numesc lucrul acesta. Niciodată de la nimeni nu am pretins, nu am luat vreun ban. Mi se pare culmea culmilor. Îmi dau foc în piaţa publică dacă cineva îmi pune în cârcă asemenea lucruri. Niciodată nu mi-am pus problema că voi ajunge într-o astfel de situaţie. Mi se pare îngrozitor de mult, mi se pare de neacceptat într-o ţară normală să acuzi un om care nu a luat un ban", a declarat Ecaterina Andronescu pentru România Tv.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J, în vederea sesizării preşedintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de 9 persoane care în perioada în care se presupune că au săvârşit infracţiunile au îndeplinit funcţia de ministru.

DNA - URMĂRIRE PENALĂ 9 MINIȘTRI. DNA solicită începerea urmăririi penale pentru 9 foști miniștri, în cazul licențelor Microsoft

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel