EXCLUSIV  Andrei Tinu, interviu: În anticamera lui Dumnezeu nu există bogat și sărac

Andrei Tinu s-a născut la zi sfântă. Luni, 21 noiembrie, împlinește 31 de ani, trei decenii în care a strâns o mulțime de amintiri, de lucruri pe care alții abia dacă le-au trăit într-o viață întreagă.

Andrei Tinu a trecut pe lângă moarte atunci când a fost mușcat de o viperă, dar tot răul spre bine: a învățat lecția pe care avea să i-o predea viața. Atunci a fost momentul când și-a dat seama că orice clipă trebuie prețuită, iar acel "mâine", în care ne încredem toți, uneori poate să nu mai vină. Dar Andrei Tinu a încăput pe mâna unui medic extraordinar, profesorul Ioan Lascăr, și a trecut cu bine peste acel hop.

Luni, pe data de 21 noiembrie, când împlinește 31 de ani, gândul și l-a îndreptat către tatăl său. De fapt, niciodată nu și-l scoate din minte. L-am întrebat și noi care este cea mai frumoasă amintire legată de Dumitru Tinu, omul care a făcut istorie în presă. De asemenea, Andrei Tinu ne-a povestit cum vede viața după ce a fost la un pas de moarte.

Andrei Tinu, interviu pentru DC News la ceas aniversar

Anca Murgoci: Care este cea mai frumoasă amintire legată de Dumitru Tinu? Un lucru la care te gândești mereu de ziua ta în legătură cu părintele tău.

Andrei Tinu: Amintirea în sine a tatălui meu este frumoasă. Toate clipele petrecute alături de el, tot ce m-a învățat, tot ce mi-a dăruit rămân întipărite în memoria mea. Dumitru Tinu a fost un tată bun pentru mine. Am fost binecuvântat cu doi părinți extraordinari, care mi-au dăruit tot ce am avut nevoie pentru a deveni ceea ce sunt azi.

Anca Murgoci: Ai fost la un pas de moarte atunci când ai fost mușcat de o viperă. Cum ai văzut viața după acel moment?

Andrei Tinu: Da. Peste câteva zile, pe 26 noiembrie, se împlinesc cinci ani de la acea cumpănă a vieții. Ce am învățat? Cum am văzut viața după acel moment? Ei bine, nu poți vedea cât de importantă și de fragilă este viața fără să treci print-un astfel de moment. Am mai spus, dar îmi place să mă repet: acolo, în anticamera lui Dumnezeu, nu există bogat și sărac, știutor sau neștiutor de carte... Cu toții suntem egali, cu toții ne înfățișăm la judecata divină cu faptele, cu gândurile și cu vorbele noastre. Și mai știu că fiecare avem o menire pe pământ. Am o familie frumoasă, o soție, Alberta, pe care o iubesc și care mă iubește, o fetiță minunată, Eva Andreea, care e lumina ochilor noștri și care, ca noi, e nerăbdătoare să își cunoască frățiorul, pe Mihai, care se va naște la începutul lunii decembrie. Am o carieră - sunt cadru didactic universitar, sunt sănătos, mulțumit cu ceea ce am și dornic să dăruiesc celor mai tineri din ceea ce am acumulat.

[citeste si]

Anca Murgoci: Când ai fost cel mai fericit?

Andrei Tinu: Cel mai fericit am fost pe 27 ianuarie 2015, ora 22, atunci când a venit pe lume bucuria cea mai mare a familiei Tinu, Eva. Nicio bucurie nu poate fi mai mare, iar bucuria Eva va fi egalată doar de bucuria Mihai!

Anca Murgoci: Cum este Andrei Tinu la 31 de ani? De fapt, ce înseamnă 31-ul de astăzi? 

Andrei Tinu: Fiecare clipă trăită este un dar de la Dumnezeu. 31 de ani este încă o vârstă tânără, chiar dacă - ici, colo - mai apare câte un rid, câte o durere. 31 pentru mine aduce responsabilități în plus, dar și bucurii, emoții, realizări, împliniri. Și eu, mulțumesc lui Dumnezeu, sunt un om împlinit.

(w670)

(Foto: Felicitare, de-acum 30 de ani, de la Dumitru Tinu către Andrei Tinu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel