Andrei Tinu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al ANC

Premierul Dacian Cioloş a semnat joi decizia de eliberare a lui Andrei Tinu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, cu rang de subsecretar de stat.

Potrivit deciziei semnate de Cioloş şi publicate joi în Monitorul Oficial, eliberarea din funcţie a lui Tinu s-a făcut 'având în vedere adresa Ministerului Justiţiei nr 1/21.313 din 4 martie 2016, înregistrată la Cabinetul primului-ministru'.

Pe 8 martie, Andrei Tinu i-a trimis un memoriu premierului Dacian Cioloş, în care acuza menţinerea 'unui climat tensionat' şi crearea unor 'grave probleme de imagine' prin numirea Mălinei-Iulia Ciobanu în funcţia de preşedinte al ANC şi cerea analizarea posibilităţii sesizării Corpului de control al prim-ministrului pentru evaluarea 'obiectivă' a activităţii instituţiei.

În memoriul transmis lui Cioloş, Tinu susţinea că Ministerul Justiţiei şi ANC 'se confruntă cu grave probleme de imagine' cauzate de numirea Mălinei-Iulia Ciobanu ca preşedinte al instituţiei, 'la mai puţin de patru luni' de la revocarea ei, în data de 6 noiembrie 2015, din calitatea de director al Direcţiei Contencios şi Relaţii Publice, ca urmare 'a managementului defectuos' al acestui compartiment pe care l-a condus din 2012.

Situația ANC, scandaloasă

Pe 3 martie, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, declara că ceea ce se întâmplă la ANC este scandalos', exprimându-şi regretul că angajaţi ai instituţiei 'au ales să exporte în presă' o problemă instituţională. Ulterior, a fost prezentat raportul Corpului de control al MJ în care a fost relevată 'o degradare' a performanţei instituţionale a Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

'Raportul Corpului de Control a arătat că interimatul asigurat de vicepreşedinte a condus la o degradare a performanţei instituţionale a Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Prin propunerea numirii unui profesionist din cadrul personalului ANC în funcţia de preşedinte, ministrul Justiţiei doreşte să dea un semnal clar de încredere în profesionalismul angajaţilor acestei instituţii.

[citeste si]

Ministrul Justiţiei consideră că ANC este o instituţie de maximă importanţă şi înţelege să ia toate măsurile necesare pentru ca aceasta să funcţioneze ca un serviciu public de calitate, la cele mai înalte standarde de profesionalism', se preciza într-un comunicat al Ministerului Justiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel