Andrei Pleșu, agent electoral pentru Victor Ponta

val-valcu
val-valcu

Andrei Pleșu i-a făcut un serviciu lui Victor Ponta. Nu pot spune că a avut în intenție vreun efect pervers, mai mult ca sigur a fost o gafă.Rolul lui Andrei Pleșu este unul important în uzina de imagine pe care, de un număr de ani, o asociez lui Traian Băsescu. Mai precis, din momentul în care președintele s-a poziționat ca om de Dreapta.

În această ecuație, mă așteptam ca Andrei Pleșu să-l critice pe Victor Ponta, la fel cum, în perioada USL, arunca ouă stricate în Crin Antonescu. Scrisoarea trimisă lui Radu Beligan, însă, este o minge ridicată la fileu pentru liderul PSD.

Sâmbătă, când Victor Ponta și-a lansat candidatura, oamenii erau la ștrand, la cafea sau la iarbă verde. În afara votanților fideli, pe care nu-i întoarce din drum nicio scrisoare, deschisă, au ba, cine se uita la televizor cu lupa, să-l observe pe Radu Beligan în colțul ecranului?  Dacă tăcea, filozof rămânea.

Băsiștii care băgau de seamă momentul, puteau să-și spună că ”mitomanul” s-a folosit de imaginea actorului fără să-i ceară voie. E plin internetul de scenarii. Pontiștilor, oricum nu le pasă de părerea lui Pleșu.

Aducând tema pe agenda publică, a amplificat efectul obținut de echipa lui Ponta. În loc să țină o zi, și aceea de weekend, dezbaterea s-a prelungit până marți sau miercuri. Nu este exclus ca mai mulți oameni să fi auzit că Radu Beligan îl sprijină pe Ponta în urma dezbaterii inițiate de Pleșu, decât în urma transmisiei de pe stadion.

În plus, scrisoarea lui Andrei Pleșu a determinat mai mulți actori și cântăreți celebri să se solidarizeze cu maestrul Beligan. Astfel, în percepția publicului, Florina Cercel, Marin Moraru, Costel Constantin, Dida Drăgan (fostă candidată PNL) și Angela Similea, au apărut ca susținători ai lui Victor Ponta.

Sigur că atacul lui Andrei Pleșu delegitimează o parte a campaniei lui Victor Ponta. Dar rezultatul unei campanii se măsoară în cifre, nu în vorbe. Câți români fredonează eseurile lui Pleșu și câți melodiile Angelei Similea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel