Andrei Hrebenciuc, cercetat în arest la domiciliu

Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc, acuzat de spălare de bani în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, va fi cercetat în stare de arest la domiciliu, cel puțin pentru 30 de zile, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Instanța Supremă a înlocuit, în cazul lui Andrei Hrebenciuc măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, iar celorlalți trei inculpați le-a respins contestațiile la decizia de prelungire a arestării preventive. Decizia ÎCCJ este definitivă, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, ÎCCJ a decis ca Viorel și Andrei Hrebenciuc, precum și inculpații Ioan Adam și Gheorghe Paltin Sturdza să rămână în arest preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

"Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov. Dispune prelungirea arestării preventive a inculpaților (...) pentru o perioadă de 30 de zile, astfel: de la data de 20 decembrie 2014 până la data de 18 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Adam Ioan; de la data de 23 decembrie 2014 până la data de 21 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpații Hrebenciuc Andrei și Sturdza Paltin Gheorghe; de la data de 28 decembrie 2014 până la data de 26 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Hrebenciuc Viorel", se arăta în decizia instanței.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și cumpărare de influență, spălare a banilor, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, plagiat. Lavinia Șandru, DEZVĂLUIRI: „Nu avea cum să copieze!”

 

Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza și Dan Bengescu, a constituit și coordonat un grup ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare unui teren forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărâre judecătorească a Tribunalului Covasna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel