Andrei Hrebenciuc, audiat la DNA

Andrei Hrebenciuc a fost audiat, joi dimineață, la DNA Brașov, unde a ajuns în jurul orei 4:00 A.M. El a venit însoțit de tatăl său, veteranul pesedist Viorel Hrebenciuc.

UPDATE 9:00: Andrei Hrebenciuc a fost reținut pentru 24 de ore, conform Antena 3.

Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei, sunt urmăriți penal în dosarul retrocedărilor ilegale.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Viorel Hrebenciuc a decarat că adevărata ţintă a DNA este Victor Ponta şi candidatura sa la Preşedinţie şi că el şi fiul său sunt nevinovaţi, potrivit Mediafax.

Miercuri, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la biroul din Bucureşti al lui Andrei Hrebenciuc, precum şi la birourile unor avocaţi care ar fi vizaţi în acelaşi dosar.
 

Dumitru Iliescu, ridicat de procurorii DNA la venirea în țară

Potrivit procurorilor care instrumentează dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, fostul şef al SPP Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc că, prin intermediul angajatului DNA, poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, astfel că deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicităţii.

În schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens în care deputatul i-a promis că, prin intermediul fiului său, Andrei Hrebenciuc, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică, mai spun procurorii anticorupţie.

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, că fiul său nu este implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, deputatul susţinând că acest lucru "este o prostie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel