Andrei Alexandrescu, cel mai faimos programator român, a demisionat de la Facebook

Andrei Alexandrescu, unul dintre cei mai sofisticați experți români în programarea în C++, angajat ca cercetător la Facebook, a decis să renunțe la job-ul său în gigantul online.

Despre Andrei Alexandrescu se spune că a revoluționat celebrul limbaj de programare C++, prin cartea lui, Modern C++ Design, în care vorbește despre metaprogramarea cu template-uri. A devenit apoi director de cercetare la Facebook, unde l-a cunoscut bine pe Mark Zuckerberg, iar în ultimii ani a venit în România pentru a recruta studenți de la noi.

Premieră pentru Facebook, anunțată de Mark Zuckerberg: Sunt atât de mândru

Acum însă românul a renunțat la acest job. El a precizat pe rețeaua de socializare Reddit că veniturile sale vor scădea substanțial în urma acestei decizii, dar că oricum lucrează într-un domeniu unde „chiar și o parte din salariul normal pe piață e mai mult decât suficientă", relatează stirileprotv.ro.

Pe de altă parte, Andrei Alexandrescu afirmă că deja are programate training-uri și sesiuni de consultanță până la sfârșitul anului. El nu a precizat clar motivul pentru care a demisionat de la Facebook, dar a spus că va lucra de acasă și că va dedica mai mult timp limbajului de programare D, al cărui creator este, împreună cu Walter Bright.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel