Andreea Paul, date despre raportul IAP: Cel mai harnic grup parlamentar este al PNL

Prim-vicepreședinte PNL, Andreea Paul, a anunțat, miercuri, în baza datelor celei de-a treia ediții a raportului IAP (Indicele activității parlamentare), cine sunt cei mai harnici membri din Parlamentul României. 

Potrivit liderului liberal Andreea Paul, "cel mai harnic grup parlamentar este PNL", iar femeile continuă să fie "cele mai harnice din Parlament", relatează Agerpres.

"Pentru monitorizarea activității parlamentare am creat un indice cu ajutorul căruia am clasificat activitatea partidelor parlamentare, a deputaților și senatorilor la nivel individual în actualul mandat. Indicele activității parlamentare (IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României", explică prim-vicepreședintele PNL într-un comunicat.

Ea precizează că a tras o serie de concluzii pe baza celei de-a treia ediții a Raportului IAP, care se raportează "la primele 5 sesiuni parlamentare, 5 decembrie 2012—30 iunie 2015".

Partidul lui Mircea Geoană, planuri ambițioase pentru 2016

"Cel mai harnic grup parlamentar este PNL, care a înregistrat o creștere a IAP cu 85% în prezent față de iunie 2014, în primul an de la fuziunea dintre vechiul PNL și PDL. Numărul deputaților a crescut astfel de la 36, câți erau în iunie 2014, la 115 în prezent, iar cel al senatorilor de la 19, la sfârșitul lunii iunie 2014, la 62 în prezent", afirmă Andreea Paul.

Conform aceluiași raport, "femeile continuă să fie cele mai harnice din Parlament".

"Cele 66 de femei sunt în medie cu 48% mai active decât cei 488 de bărbați din Parlamentul României. Femeile din Parlamentul României au un IAP de aproape 55, față de cel al colegilor bărbați, de peste 33. Femeile au reușit, de asemenea, în acest an să obțină poziții cheie în fruntea celor mai mari două grupuri politice: Alina Gorghiu este copreședinte PNL, în timp ce Rovana Plumb este președintele Consiliului Național al PSD. Cele 53 de deputate sunt în medie cu 12,5% mai active decât cei 334 de deputați iar cele 13 senatoare sunt cu aproape 83% mai active în medie decât cei 154 de senatori", susține prim-vicepreședintele PNL.

Paul mai arată că senatorii, în număr de 167, sunt "în medie cu 8% mai activi decât cei 387 deputați".

"IAP pentru Camera Deputaților are o valoare medie de 37,12 și a crescut cu 51% în prezent față de rezultate obținute în urma primelor trei sesiuni parlamentare (iunie 2014). IAP mediu pentru Senat este de 40,15 și a crescut cu aproape 60% în iunie 2015 față de rezultatele obținute în iunie 2014", mai susține prim-vicepreședintele PNL.

Victor Ponta, detalii NEȘTIUTE despre relația cu Alina Gorghiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel