Anchetă după incidentele cu avioanele TAROM

TAROM
TAROM

Anchetă la TAROM după întârzierile care s-au ţinut lanţ din ultimele 24 de ore.

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a fost notificat în data de 13 octombrie, în jurul orei 23:00, despre producerea în jurul ore 21:20 a unui incident aviatic pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București-Otopeni, în care a fost implicată o aeronavă de tip ATR72-500, cu însemnele de înmatriculare YR-ATI, aparținând companiei aeriene TAROM, a anunţat CIAS, într-un comunicat de presă.

Aeronava, având la bord 38 de persoane, împreună cu 4 membri ai echipajului, urma să efectueze o cursă internă București-Iași, însă pilotul comandant a întrerupt decolarea datorită unor vibrații puternice la jamba de bot și a decis întoarcerea la poziția de parcare.

Astfel, o echipă de investigatori din cadrul CIAS s-a deplasat la locul accidentului și a demarat activitățile de investigație privind siguranța, cu scopul de a determina cauzele producerii acestui eveniment aviatic.

Trei curse cu probleme, în doar două zile

O altă aeronavă TAROM a avut, vineri, probleme înainte de decolare. Incidentul vine la doar o zi după ce alte două avioane ale companiei au raportat defecțiuni.

Cursa Bucureşti-Timişoara, care trebuia să decoleze vineri de la ora 12:40 de pe Aeroportul „Henri Coandă”, a fost amânată pentru aproximativ două ore, din cauza defectării unui difuzor.

„Întârzierea a fost cauzată de defectarea unui difuzor de la bordul aeronavei ce a trebuit înlocuit, în ultimul moment”, au explicat reprezentanţii TAROM.

Joi au avut loc alte două incidente din cauza unor defecţiuni tehnice. Un avion al companiei TAROM care trebuia să ajungă la Iaşi a ratat decolarea de pe Aeroportul „Henri Coandă” din cauza unei probleme tehnice. Aparatul a fost întors de la capătul pistei şi readus în zona terminalului, iar pasagerii au fost invitaţi să coboare din aeronavă.

Conform pasagerilor, pilotul i-a informat că sunt vibraţii într-o roată şi a întors avionul

„Pilotul comandant a simţit vibraţii la jamba de bot şi a decis întreruperea decolării şi întoarcerea în poziţia de parcare, pentru verificări”, se arată și în comunicatul TAROM.

De asemenea, cursa Bucureşti – Satu Mare s-a întors pe Aeroportul „Henri Coandă”, la 15 minute după decolare.

„Din cauza unei disfuncţionalităţi la retragerea trenului de aterizare, echipajul a luat decizia să se întoarcă la sol, punând pe primul loc siguranţa pasagerilor”, a anunţat TAROM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel