Analiză tăioasă în CNADNR. Dacian Cioloș a dat termen de 10 zile

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că a solicitat ministrului Transporturilor, Dan Costescu, să îi prezinte în cel mult zece zile o analiză privind funcţionarea Companiei de Drumuri şi Autostrăzi şi a altor companii din subordinea ministerului.

"Am cerut ministrului Transporturilor să vină în cel mult 10 zile cu o analiză vis-a-vis de funcţionarea CNADNR şi a altor companii din subordinea Ministerului Transporturilor, ca să vedem eficienţa în implementarea unor proiecte mari. Dacă noi vorbim de investiţii şi de investiţii publice, ele în general sunt concentrate la Ministerul Transporturilor şi, dacă acolo nu avem performanţă şi predictibilitate, nu vom putea creşte gradul de execuţie. (...) La CNADNR am văzut în ultima perioadă tot felul de discuţii legate de eficienţă. (...) Pe această parte de autostradă Sibiu - Orăştie, din 120 de milioane de euro cât a costat acea lucrare, cam 40 de milioane - din informaţiile pe care le am - sunt acum puse în cauză pe partea pe care autostrada trebuie refăcută. Riscăm să avem o problemă nu doar de eficienţă a lucrărilor şi chiar de credibilitate în relaţia cu Comisia Europeană, dar şi cu partenerii care urmează să investească", a spus Dacian Cioloş la Realitatea TV.

[citeste si]

Premierul a adăugat că, în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, vor fi continuate lucrările prevăzute în Masterplanul de transport discutat cu Comisia Europeană, cu fixarea unor obiective cât mai precise.

"Toate părţile care sunt prevăzute în Masterplan urmează să rămână în atenţia noastră şi să îşi continue lucrările. În general, legat de investiţii, abordarea noastră a fost să dăm un semn de coerenţă şi de continuitate. (...) Obiectivul nostru este să continuăm pe baza priorităţilor stabilite în Masterplan, dar să ne fixăm şi nişte obiective cât mai precise, pe care să le urmărim în decursul acestui an, cum e, de exemplu, continuarea procedurilor pentru Autostrada Piteşti - Sibiu - unde aş vrea ca până la sfârşitul lui 2016 începutul lui 2017 măcar să avem licitaţiile pentru execuţia proiectelor, (...) să fim în fază avansată cu aceste licitaţii. La fel, pe Comarnic - Buşteni - ştiu că există acolo posibilităţile să mergem cu partea de drum ocolitor la Comarnic şi la Buşteni, pe legătura dintre Transilvania şi Moldova, pe nişte drumuri expres şi pe partea de autostradă pe care putem să progresăm cu studii de fezabilitate, cu proiectul tehnic, pe centura Bucureştiului şi conectarea cu Autostrada spre Ploieşti", a precizat prim-ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel