ANAF începe 2015 cu verificarea averilor mari. Vizate, 4.600 de persoane

Fiscul va verifica de la 1 ianuarie, 4600 de persoane cu averi mari. În acest sens vor fi create şapte structuri teritoriale care vor fi subordonate agenţiei. Peste 180 de specialişti vor fi repartizaţi în ţară.

Până în prezent, ANAF a verificat 30 de persoane cu averi de peste 25 de miioane de euro. Dintre acestea, 11 nu au putut să îşi justifice veniturile. Pentru 370 de persoane urmează să se facă cercetări suplimentare de către o structură specializată.

De asemenea, de la 1 ianuarie Fiscul îşi extinde verificările pentru alte 4600 de persoane. ANAF va crea în ţară 7 structuri teritoriale de verificare a persoanelor cu venituri mari. Peste 180 de specialişti vor fi repartizaţi în teritoriu.

Citește și: Situaţie fiscală, verificare electronică. Cum funcţionează sistemul

"Vor fi surprize. Mulţi dintre cei care se plimbă acum cu Ferrari sau mai ştiu eu ce şi n-au fost întrebaţi dacă şi-au fiscalizat veniturile să se aştepte la verificări. Avem în vedere averea afişată, adică bunuri imobiliare şi mobile, bani în conturi, acţiuni. În 2015, vor fi supuşi verificării preliminare în funcţie de care se va purcede la inspecţia fiscală propriu-zisă în timpul căreia trebuie să dovedească fiscalizarea veniturilor", a declarat Gelu Ştefan Diaconu, preşedinte ANAF. Potrivit Codului de procedură, inspectorii verifică dacă există diferenţe între veniturile estimate pe baza situaţiei fiscale personale şi cele declarate. Dacă diferenţele depăşesc 10%, dar nu mai puţin de 50.000 lei, sunt continuate verificările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel