Ana Birchall susține măsurile pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Social-democratul Ana Birchall spune că se   alătură  grupului de semnatari ai Declarației pentru siguranța femeilor din România și va susține cele 6 măsuri propuse de societatea civilă pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Deputatul PSD, Ana Birchall, reprezentantul României la APCE în campania privind eliminarea violenței împotriva femeilor, a semnat  pe 4 martie declarația comună inițiată de ONG-urile de profil, privind siguranța femeilor din România.

“Susțin și încurajez aplicarea celor 6 măsuri strategice din declarația comună pentru siguranța femeilor din România. Inițiativa societății civile este admirabilă și vine cu soluții concrete la problemele cu care, din păcate, încă multe femei din România se confruntă zi de zi” a declarat deputatul PSD. „Vreau să le mulțumesc reprezentanților ONG-urilor care au inițiat această declarație pentru atitudinea constructivă și activă de care dau dovadă în încercările constante pe care le avem pentru a reduce și elimina fenomenul violenței împotriva femeilor. Le mulțumesc în mod special acestor femei implicate, active şi dedicate în acest domeniu, inclusiv pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în elaborarea propunerii legislative privind asigurarea egalității de gen în România” a mai declarat Ana Birchall. „Susţin în continuare că experiența reprezentanților societății civile românești, inclusiv din domeniul protecției drepturilor femeilor și ale copiilor, este valoroasă atât pentru autoritățile publice din România cât și pentru autoritățile publice și ONG-urile internaționale de la nivel regional și european.” “Mă alătur cu încredere grupului de semnatari ai declarației pentru siguranța femeilor din România pentru că știu că România mai are mulți pași de făcut pe drumul spre reducerea și eliminarea violenței împotriva femeilor și discriminării de gen. Toate cele 6 măsuri propuse de societatea civilă sunt susţinute şi de prevederile Convenției de la Istanbul” evidenţiază deputatul PSD Ana Birchall. „Prin semnarea, adoptarea și ratificarea cu celeritate a Convenției de la Istanbul, România va face un pas important către eliminarea violenței și discriminării de gen și implicit către îndeplinirea obiectivelor iniţiatorilor și semnatarilor „Declarației pentru siguranța femeilor din România” a declarat  Ana Birchall, parlamentar de referință al Legislativului român la APCE în campania privind eliminarea violenței împotriva femeilor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel