Ana Birchall: Programul „Fiecare copil în grădiniţă” devine funcţional

În ședința de miercuri, 11 mai, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență pentru modificarea articolului 2 din Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, astfel încât și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani pe parcursul anului școlar și sunt înscriși la grădiniță să poată beneficia de stimulentele financiare prevăzute de lege.

Deputatul Ana Birchall a salutat faptul că Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență, având la bază proiectul legislativ pe care l-a iniţiat şi depus în Parlament, împreună cu colegele şi colegii parlamentari, majoritatea de la PSD, în data de 24 februarie 2016. „Salut decizia Guvernului de a emite o Ordonanță de Urgență pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, având la bază proiectul de lege pe care l-am iniţiat împreună cu colegele şi colegii parlamentari social-democraţi. Până la urmă, este mai puţin importantă forma pe care o îmbracă această modificare legislativă. Pentru noi este important că programul „Fiecare copil în grădiniţă”, iniţiat şi implementat de Asociaţia OvidiuRo, care a fost transformat dintr-un proiect pilot local într-un program naţional prin amendamentul propus şi susţinut de social-democraţi, devine funcţional astfel încât toți copiii să beneficieze de stimulentele financiare”, a precizat deputatul social-democrat.

Ana Birchall a menţionat că impactul acestui program este deosebit de important, îndeosebi pentru comunităţile din zonele defavorizate. „Punerea în practică a programului «Fiecare copil în grădiniţă» este o veste bună inclusiv pentru copiii din judeţul Vaslui, fiindcă acest stimulent financiar acordat copiilor din grădiniţe înseamnă o şansă în plus la educaţie şi la un viitor mai bun. De eliminarea limitelor de vârstă vor beneficia peste 29.000 de copii din zonele defavorizate pentru care acest stimulent reprezintă un adevărat balon de oxigen. Avem o datorie față de copiii care așteaptă aceste stimulente financiare ca pe singura șansă de a avea parte de un început în procesul de educație și de o șansă la o viață normală. Cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm copiilor noştri este educaţia şi accesul la educaţie”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel