Ana Birchall: Prin refacerea alianței PNL-PDL, liberalii își bat joc de voturile românilor

Ana Birchall consideră că prin refacerea alianței dintre PNL și PDL,  "liberalii bat din nou, după zece ani, palma cu oamenii lui Băsescu", pentru a perpetua un regim împotriva căruia au votat 7,4 milioane de români.

„PNL îşi bate joc de voturile şi de încrederea tuturor românilor care au votat acum doi ani pentru USL şi împotriva regimului Băsescu. Refacerea alianței dintre PNL și PDL, o alianță care l-a adus pe Băsescu la Cotroceni, are un singur obiectiv clar și precis, perpetuarea regimului Băsescu atât la Palatul Cotroceni cât și la Palatul Victoria", a declarat Ana Birchall într-un comunicat de presă.

Deputatul PSD este de părere că președintele PNL Klaus Iohannis este în acest moment candidatul preferat de Băsescu pentru Cotroceni.

Citește și: Parteneriatul Traian Băsescu-Victor Ponta. Adriana Săftoiu, dezvăluiri

"Când președintelui Băsescu i s-a cerut demisia pe fondul scandalului de corupție în care este implicat fratele său, acesta a răspuns, nonșalant, că singurul motiv pentru care nu își dă demisia este că un anumit candidat al Dreptei nu ar mai avea șanse în cursa pentru Cotroceni. Acum știm bine la cine se referea de fapt Băsescu, la Klaus Iohannis, alesul său pentru Cotroceni", a continuat deputatul PSD Ana Birchall.

„Să nu uităm un lucru evident. Dacă PNL dă României președintele, funcția de premier revine PDL-ului. Prin urmare, în funcția de premier va sta un om al lui Traian Băsescu, iar Guvernul va fi populat de aliați ai președintelui Băsescu. Pentru asta am luptat alături de PNL în anul 2012? Pentru a perpetua regimul lui Traian Băsescu?", a mai spus Ana Birchall.

Citește și: Victor Ponta vorbește despre trecutul lui Klaus Iohannis: Am un avantaj

„Chiar dacă este un moment trist pentru noi, cei din PSD, să vedem cum foştii noştri parteneri de la PNL se aliază cu oamenii lui Băsescu, pentru a perpetua un regim care a făcut mult rău României. PSD îşi asumă în continuare alături de PC şi UNPR toate obiectivele pe baza cărora USL a câştigat voturile şi încrederea românilor în 2012, atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare".

Ana Birchall a adăugat că românii vor trebui, la alegerile prezidențiale, să aleagă o nouă direcție pentru România.

"Începând de mâine, când această alianță dintre PNL și PDL se va înființa, și până în toamnă, la alegerile prezidențiale, românii vor trebui să aleagă dacă susțin în continuare regimul Băsescu, perpetuat acum de PNL și PDL, sau dacă susțin o nouă direcție pentru o Românie puternică și un nou model de președinte, total opus de cel instaurat de Traian Băsescu. Eu am încredere că românii vor alege corect", susține Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel