Ana Birchall, pe punctul de a învinge sistemul bancar. Românii cu credite în euro le pot converti în lei

Parlamentul European a adoptat o directivă care va schimba  situaţia creditelor din țările Uniunii Europene şi implicit a celor din România. Astfel, românii vor putea  transforma creditele contractate în monede străine, în credite în lei, fără comisioane şi garanţii suplimentare. Directiva  17/2014/UE a fost transpusă de deputatul PSD, Ana Birchall, și susținută de 133 de parlamentari, într-un proiect de lege depus în Parlamentul României.

Conform acestei directive, băncile vor fi obligate să accepte transformarea creditelor din euro în lei. Această măsură se va aplica şi creditelor în alte monezi, toate putînd fi convertite în lei. Bancherii nu au fost  încîntaţi de decizia  Parlamentului European, aceștia  susţinând  că vor suferii pierderi dacă această directivă va fi adoptată. Dar cetăţenii vor fi în mod clar avantajaţi de această măsură. Ei vor putea să plătească astfel dobînzi mai mici.

„Este foarte important ca Senatul României să dezbată urgent propunerea legislativă iniţiată de mine şi susţinută de 133 colege şi colegi parlamentari, pentru transpunerea Directivei 17/2014/UE, astfel încât românii care au credite în monede străine să-şi poată converti aceste credite în lei sau în alte monede care îi avantajează", a declarat pentru DeCe News, deputatul Ana Birchall.

"Prin această modificare legislativă românii care au credite în monede străine se eliberează de majorarea ratelor bancare care îi sufocă lunar datorită fluctuaţilor de curs valutar” a declarat Ana Birchall iniţiatoarea propunerii legislative BP51/2014 de transpunere în legislaţia naţională a prevederilor Directivei 17/2014 publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În acest moment, Parlamentul urmează să dezbată și să adopte în regim de urgență aceastâ directivă propusă de deputatul PSD, astfel încât să se ia cât mai repede o decizie favorabilă care să ajute milioanele de românii care au ratele majorate, de la lună la lună, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel