America este o oligarhie, arată un studiu

Un studiu realizat de cercetători de la universitățile Princeton și Northwestern arată că sistemul politic al Statelor Unite ale Americii servește intereselor speciale ale organizațiilor și nu celor ale votanților.

Guvernul american nu reprezintă interesele majorității cetățenilor țării, ci se lasă condus de cei bogați și cu putere, concluzionează un studiu al celor două universități, citat de The Daily Telegraph.

Studiul, numit "Testarea teoriilor politicii americane: elite, interese, grupuri, pătura de mijloc", a folosit date culese în perioada 1981 - 2002 pentru a determina în mod empiric statutul sistemului politic american.

Rezultatele cercetării, care vor fi predate studenților de la universitățile Princeton și Northwestern, spun: "Punctul central al studiului nostru este că elitele economice și grupurile organizate care reprezintă interese de afaceri au substanțiale impacturi independente asupra politicii guvernului SUA, în timp ce grupurile care reprezintă interesele mass-media și cetățenii de rând au puțină influență independentă sau deloc".

Cercetătorii au concluzionat că guvernul american rareori se aliniază preferințelor majorității populației, în schimb favorizează organizații cu interese speciale și care fac lobby.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel