Amenzi de 5 miliarde dolari pentru cinci mari bănci acuzate de manipularea cursului de schimb

Autoritățile americane și cele britanice au anunțat, miercuri, că au impus noi amenzi în valoare de aproape cinci miliarde de dolari pentru cinci mari bănci, acuzate că au manipulat cursurile de schimb între 2007 și 2013.

Băncile americane Citigroup și JPMorgan, alături de britanicii Barclays și Royal Bank of Scotland (RBS) au pledat vinovat în acest nou scandal care afectează lumea finanțelor, potrivit unui comunicat al departamentului american al Justiției.

Banca elveţiană UBS va evita acuzaţiile penale, după ce a obţinut imunitate prin alertarea autorităţilor în legătură cu o posibilă problemă. Banca elveţiană va plăti, potrivit unor surse apropiate situaţiei, o amendă de 200 de milioane de dolari. Sursele au spus însă că UBS riscă acuzaţii penale pentru manipularea dobânzilor pe piaţa interbancară.

Acordul  de miercuri va marca o nouă zi neagră pentru industria bancară care încearcă să lase în urmă păcatele trecutului, iar factura pentru practicile incorecte în tranzacţiile de pe piaţa valutară mondială de 5.000 de miliarde de dolari pe zi poate urca la aproximativ 10 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel