Ambasadorul Rusiei, către Băsescu: Nu vom accepta!

Oleg Malginov
Oleg Malginov

Ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malginov, a declarat că țara condusă de Vladimir Putin nu intenționează să refacă granițele fostei URSS, iar declarațiile președintelui Băsescu privind extinderea până la gurile Dunării a teritoriului controlat de Rusia nu pot fi acceptate.

Diplomatul rus a fost întrebat cum comentează declarațiile președintelui Traian Băsescu conform cărora Rusia dorește să ajungă la gurile Dunării.

"Analizăm textul declaraţiei de ieri a preşedintelui, şi, credeţi-mă, sunt vremuri foarte dificile. În fiecare zi, mulţi politicieni din România fac multe declaraţii, pe multe canale, dar trebuie să le analizăm şi să comunicăm în mod corespunzător, adică obiectiv, către capitalele noastre. Această afirmaţie nu este nouă, am mai auzit-o. Noi nu o putem accepta. Nu avem asemenea planuri", a spus Malginov în cadrul unui interviu acordat Digi 24, care va fi difuzat integral sâmbătă seară.

Traian Băsescu a spus în mai multe rânduri, de la începutul crizei ucrainene, că Rusia lui Vladimir Putin privește cu "jind" la gurile Dunării. Prima asemenea declarație a fost făcută de șeful statului la data de 22 martie, dar marți, 13 mai, a revenit pe aceeași temă într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, când a afirmat: "Scenariul cel mai rău ar fi o destabilizare a regiunii Odessa și veți constata că regiunea încinge ca un brâu Transnistria și după aceea să se poată ajunge cu influența Rusiei astfel încât teritoriul controlat de Rusia să ajungă până la brațul Chilia, e vechea frontieră a României cu URSS și credem că este unul dintre obiective".

 Citește și: Federația Rusă vrea să ajungă până la brațul Chilia, susține Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel