Alternativă CARD DE SĂNĂTATE pentru cei care îl refuză

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat că autoritățile vor găsi o alternativă la cardul de sănătate pentru persoanele care îl refuză.

VEZI ȘI: Lavinia Șandru, GAFĂ de proporții. Replica lui Badea-VIDEO

"În momentul de față aș vrea să văd câți sunt cei care refuză cardul. Din datele noastre sunt puțini două sau trei mii. O parte din cei care au returnat cardul acum vin și cer. Este clar că trebuie să găsim o alternativă pentru că sunt oameni care îl refuză din motive mai mult sau mai puțin obiective, mai mult sau mai puțin înțelese de mine. Vom găsi ca alternativă acea adeverință, însă prin aceasta vor fi puși pe drumuri de la casă la medic și așa mai departe. Dacă doresc adeverința, va rămâne adeverința, nu doresc ca cineva să rămână fără servicii medicale pentru faptul că s-a introdus cardul. Cardul dă asigurarea că acel serviciu medical a fost efectuat la momentul respectiv, este cheia de acces, (...) vor scădea acele servicii medicale raportate, dar de fapt neefectuate" a susținut Ciurchea la o dezbatere.

El a precizat că adeverința prin care se dovedește calitatea de asigurat este valabilă cât timp se plătesc asigurările de sănătate. Președintele CNAS a precizat că aceeași adeverință este valabilă atât la medicul de familie, dar și al alt furnizor de servicii medicale.

"Adeverința este valabilă atâta timp cât se plătesc asigurări. În cazul în care este asigurat permanent va fi valabilă până va veni și va spune că nu mai dorește adeverință și dorește card. Este nevoie de adeverință pentru că eu trebuie să știu că este asigurat și îi dau pachetul de servicii medicale. Fără card va trebui să te duci și să ceri o adeverință. Adeverința este valabilă și la medicul de familie și la oricare furnizor de servicii medicale", a mai afirmat șeful CNAS.

Potrivit acestuia, prin introducerea cardului s-ar putea face economii în sistemul de sănătate de aproximativ 20%, scrie Agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel