Aloe vera, beneficii. "Planta nemuririi", antiseptică, analgezică, purifică organismul

Supranumită „elixirul tinereții" în Rusia, „planta nemuririi" de către vechii egipteni sau „remediul armoniei" de către chinezi, această planta medicinală este cea mai cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănatății.

Aloe vera este o plantă originală din Nordul Africii, asemănătoare cu un cactus. Egiptenii o foloseau pentru a vindeca tulburările digestive și malformațiile, iar după cel de-al doilea război mondial a fost întrebuințată în tratamentul victimelor bombelor atomice de la Hiroshima și Nagasaki, datorită capacitatii ei de a alina durerea și de a reface țesuturile afectate de arsuri.

Calitățile plantei se datorează gelului din interiorul frunzelor. Acesta conține în cea mai mare parte apă (mai mult de 90%), în care sunt incorporate 20 de minerale printre care calciu, magneziu, zinc, crom și seleniu, 12 vitamine (A, B, C, E si acid folic), 20 de aminoacizi din cei 22 necesari corpului omenesc și peste 200 de componente active, printre care enzime și polizaharide. Toate substanțele enumerate contribuie la valoarea terapeutică a plantei.

Aloe vera ajută la întărirea sistemului imunitar prin cele 23 de peptide conținute, accelerează și reglează metabolismul, purifică organismul de toxine și calmează.

Mai mult, are efect antiseptic (distrugând bacteriile, virușii și ciupercile), analgezic și stimulent al regenerării celulare. Aloe vera ajută digestia și întregul organism uman să ajungă la un echilibru.

Citește și: Iaurt, beneficii. Secretul longevității, aliatul siluetei, anihilează infecţiile bacteriene intestinale

Virtuți terapeutice

Aloe vera și-a dovedit eficiența de la simple alergii la tratarea unor răni și infecții ale pielii și chiar ca adjuvant în afecțiuni mai grave. Cu ajutorul acestei plante pot fi controlate astmul, virozele, artrita, artroza, gingivita, bronșitele, faringita, inflamațiile intestinului, constipația, obezitatea, inflamațiile pielii. Eficiența plantei a fost, de asemenea, demonstrată în cazuri de anemie, insomnii și depresii și chiar în cele de scădere a nivelului de colesterol din organism. Planta este folosita și pentru controlul efectelor secundare rezultate în urma chimioterapiei și radioterapiei, diabetului, hepatitelor, pancreatitei și sclerozei multiple.

Aloe vera stă la baza multor produse comercializate de industria farmaceutică și cosmetică, de la vitamine și laxative la creme de față și loțiuni de îngrijire a corpului. Gelul proaspăt stors din frunze este cel mai eficient în fitoterapie, dar se poate folosi și sub forma unor produse. El are efecte puternic antiinflamatoare și de reducere a colesterolului, dar și efect antiseptic și calmant.

Loțiunile pe bază de gel de aloe formează un strat de protecție împotriva radiațiilor solare și sunt un bun remediu împotriva arsurilor solare. Cremele pe baza de aloe au reputația că sunt bune hidratante, protejând totodată împotriva înțepăturilor de insecte și zgârieturilor, și sunt eficiente în tratamentul acneei. Gelul de aloe se folosește și la fabricarea antiperspirantelor, cărora le conferă proprietăți antiinflamatoare. Planta poate fi administrată și intern, ca adjuvant în diferite afecțiuni, supliment bogat în vitamine și minerale sau pentru hidratare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel