Alitalia: 220 de zboruri ANULATE din cauza unei greve

Compania aeriană italiană Alitalia a anunţa că a fost nevoită să anuleze 220 de zboruri interne şi internaţionale din cauza unei greve a mai multor sindicate care îi reprezintă pe controlorii de trafic, informează EFE. 

Alitalia a explicat că a activat un program de realocare a pasagerilor prin utilizarea unor avioane cu capacitate mai mare şi i-a invitat pe călătorii afectaţi să se informeze cu privire la zborurile anulate şi posibilitatea de a zbura la alte ore.

La apelul confederaţiei 'CUB Trasporti', cinci sindicate care îi reprezintă pe controlorii de trafic aerian din Italia sunt chemate să intre în grevă între orele 13:00 (12:00 GMT) şi 17:00 (16:00 GMT).

Pe lângă greva controlorilor de trafic, angajaţii din transportul aerian ar urma să intre şi ei în grevă, luni, timp de 24 de ore, cu excepţia a două perioade de serviciu garantat, între orele 7:00-10:00 (6:00-09:00 GMT) şi 18:00-21:00 (17:00-20:00 GMT).

Sindicatele de la Alitalia şi echipa managerială se pregătesc de o reuniune cu Guvernul la finele acestei zile pentru a discuta planul de redresare a companiei.

Săptămâna trecută, conducerea companiei Alitalia a prezentat un plan destinat reducerii costurilor cu un miliard de euro care ar duce la concedierea a 2.000 din cei aproximativ 12.500 de angajaţi.

În schimb, sindicatele consideră drept inacceptabil acest plan care prevede concedierea a 20% din angajaţi şi reducerea salariilor şi în consecinţă a cerut declanşarea unei greve de proteste pentru data de 5 aprilie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel