EXCLUSIV  Alina Petre, dezvăluiri în premieră. Cel mai mare secret al său a ieșit la iveală

Pe Alina Petre, cei mai mulți o știți de pe la DNA unde cutremură lumea politică cu dezvăluirile sale. 

Puțini știu însă că Alina Petre este creatoare de modă, iar ținutele sale sunt extrem de apreciate de românce. Toate sunt făcute din materiale fine și naturale aduse din Siria și Pakistan. Și ca orice creatoare de modă care se respectă are și un atelier. Alina Petre, într-un inteviu acordat în exclusivitate pentru DC News, ne-a vorbit despre pasiunea sa: moda.

(w670)

DC News: Când și cum ați decis să pășiți în lumea modei? 

Alina Petre: În lumea modei am păşit în 2003 când am deschis primul magazin în Marriott şi am lansat prima colecţie. Din motive personale, am renunţat după un an şi jumătate şi am decis să mă ocup mai mult de firma personală de prestări servicii de curăţenie. M-a determinat să aleg acest domeniu pasiunea pentru materialele scumpe, mătase, brocart, cashmere. Nu-mi plac lucrurile în serie şi întotdeauna am preferat să-mi aleg singură şi materialele, şi modelele hainelor.

DC News: Din ce am aflat deja, rochițele sunt făcute din materiale aduse din Siria și Pakistan.

Alina Petre: Creaţiile mele sunt o combinaţie între poveştile ruseşti şi 1001 de nopţi, dar adaptate la evenimentele speciale la care dorim să fim prezente. Femeile şi fetele care îmi vizitează atelierul vin cu o idee în jurul căreia eu construiesc o poveste. Ideea este ca orice femeie să-şi poată permite o rochie specială. Mă adaptez bugetului şi dorinţelor fiecărei femei în parte. Alerg după materiale şi accesorii şi mă bucur de fiecare ţinută pe care o creez, de parcă aş purta-o eu.

 (w670)

DC News: Cum este să fii creatoare de modă în România?

Alina Petre: Să fii creatoare de modă în România cred că este uşor dacă o faci cu pasiune. Cred că există o plajă mare de creatori şi mi se pare foarte interesant acest lucru pentru că astfel există satisfacerea tuturor gusturilor.

DC News: Sunteți patron de magazin, creatoare de modă, nutriționistă, traducătoare, femeie de afaceri, mamă și iubită. Cum reușiți să faceți față unui program atât de încărcat?

Alina Petre: Toate preocupările şi joburile mele fac parte din viaţa mea de ani buni de zile şi încerc să le fac pe toate bine. În contextul actual, viaţa mea şi a fetiţei mele depind de aceste lucruri, deci alternativa de a mă victimiza şi a renunţa nu există. Fac totul organizat şi bine.

DC News: Care a fost cea mai deosebită rochie pe care ați creat-o?

Alina Petre: Nu cred că există o rochie mai deosebită decât alta. Cred că fiecare creaţie are povestea unei femei frumoase la bază, prin urmare, ele sunt, toate, speciale. Cele mai frumoase rămân, însă, pentru mine, rochiile cu aplicaţii şi broderii manuale, rochiile la care muncesc multe mâini frumoase.

(w670)

DC News:  De unde aveți idei pentru atâtea rochițe? Știu că și fiica dumneavoastră vă mai dă câte un sfat.

Alina Petre: Fiecare model este inspirat de femeia care urmează să-l poarte. Rochia trebuie să pună în evidenţă calităţile femeii şi nu invers. Altfel, creaţiile cu care particip la prezentări de modă poartă amprenta mea şi a fetiţei mele, care este extrem de creativă.

DC News: Cum descrieți femeia care vă poartă hainele?

Alina Petre: Creaţiile mele se adresează femeilor care doresc să iasă în evidenţă la un eveniment. Femeia care alege să meargă pe mâna mea are toate şansele să strălucească. Eu nu ofer doar o părere asupra modelului, ci pachetul întreg pentru a fi specială la un eveniment: consiliere nutrițională, dacă este cazul, accesorii, sfaturi privind aranjarea părului, make-up profesional prin colaborarea cu make-up artişti. În altă ordine de idei, oricine îmi poate purta hainele pentru că se adresează oricărui tip de personalitate şi, mai ales, oricărui buget. Mi se pare normal ca orice femeie să-şi poată permite o ţinută frumoasă, indiferent de câţi bani are în buzunar. Diferenţa vine din textura materialului, care este foarte greu de sesizat. Încurajez femeile să aibă grijă de ele, să-și respecte corpul pentru că oricât ar fi de scumpă o rochie, nu poţi să străluceşti dacă trupul tău nu arată bine.

(w670)

DC News: Din ce ați văzut, care considerați că sunt cele mai mari greșeli pe care le fac politicienele din România legat de stilul vestimentar?

Alina Petre: Din păcate, poţi număra pe degete femeile care se îmbracă bine în mediul politic din România. Ţinuta adresată acestui domeniu ar trebui să fie pe departe foarte clasică, dar în niciun caz plictisitoare. Eu nici măcar nu mă pot uita la o emisiune în care invitate sunt doamne din diferite partide pentru că nu mă pot concentra la ceea ce au de spus din cauza ţinutelor abordate. Sper ca în vara această să pot lansa manualul de stil destinat celor care nu ştiu să adapteze ţinuta la mediul sau evenimentul unde sunt prezente. Din păcate, acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul bărbaţilor din România. Totul lasă de dorit, de la gulerul cămăşii până la lărgimea şi lungimea pantalonului. Majoritatea arată de parcă ar purta costumele altcuiva. Greșilile făcute de femeile din mediul politic se referă în primul rând la alegerea pantofului şi a lungimii rochiilor şi aici mă refer la lungimea mânecilor şi la expunerea mult prea mare mare a genunchilor. În al doilea rând este problema părului, atât de neîngrijit în cazul multora, dar şi a culorii dinţilor. Cred că femeile din România au mult prea multă grijă să se preocupe de mărimea colierului de la gât decât de îngrijirea corpului. Sunt multe de spus aici...

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel