Alina Gorghiu, reacție privind cazul ANAF-Antena Group

Alina Gorghium co-președintele PNL, prezentă sâmbătă, la Bacău, la lansarea oficială a candidatului partidului pentru funcția de primar al municipiului, s-a referit și la situația televiziunilor Antena Group, notificate de ANAF să evacueze sediile în care își desfășoară activitatea în termen de cinci zile.

"Există în cazul Antenelor și cale juridică de atac, probabil că s-a și apelat la ea. Sunt și alte instituții media care se află în impas și, dacă s-ar interveni pentru fiecare politic, nu ar fi corect din punct de vedere al apărării actului de justiție", a declarat Alina Gorghiu, la Bacău.

[citeste si]

Totodată, liderul liberal a precizat că PNL nu susține proiectul inițiat de PSD prin care se stipulează modificări în legislația de funcționare a Societății Române de Televiziune și Societății Române de Radiodifuziune, susținând că "este un demers făcut în Parlament fără nicio colaborare cu alte partide, fără nicio consultare cu experți în domeniu".

"În loc să ne jucăm de-a proiectele de lege, ar trebui să ne gândim cum rezolvăm, pragmatic, problema celor 700 de milioane de lei datorie ale Televiziunii Române. Cum ar trebui Guvernul să vină în întâmpinarea eșalonării acestor datorii, cum să rezolvăm problema angajaților. Sunt lucruri de bun-simț și urgente care trebuie discutate", a arătat Gorghiu, citează Agerpres.

Ea a spus că "de mai bine de șase luni Liviu Dragnea (președintele PSD — n.r.) refuză să discute prelungirea mandatului Consiliului de Administrație de către Parlament".

"Ar fi o primă măsură rezonabilă de a ieși din actuala situație în care se găsește Televiziunea publică", a mai spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că despre o eventuală modalitate de reacție la "inițiativa absolut de neînțeles a PSD" privind modificări în legislația SRTV și SRR se va discuta luni în Comisia de unificare a PNL. "Vom ieși cu o propunere, ce va fi înaintată tuturor grupurilor parlamentare, prim-ministrului, cel care are atribuții în buna desfășurare a activităților Televiziunii publice", a susținut Gorghiu.

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au participat sâmbătă, la Bacău, la lansarea oficială a candidatului partidului pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ — senatorul Dragoș Luchian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel