Urmărește emisiunea live


Alina Gorghiu: Nu vom inventa roata prin programul de guvernare

Co-președintele PNL, Alina Gorgiu, a dezvăluit la DC News,  câteva dintre temele programului de guvernare al PNL, dar și termenul când va fi dezvăluit populației.

"Există o preocupare despre cum se va face majoritatea parlamentară, când se termină programul de guvernare. Se lucrează la o majoritate, iar  în acest moment această discuție nu mai este atât de importantă, pentru că sut atâtea teme care să-i preocupe", a declarat Gorghiu la DC News.

"Vom ajunge și la guvernare, dar nu pot să vă spun data când se va ajunge la guvernare, dar importante sunt proiectele   cu care se va veni în exercițiul guvernamental. Sunt temele la care colegii mei  lucrează  la programul de guvernare în frunte cu Cătălin Predoiu, program pe care îl vom pune pe masa Parlamentului în primul rând, ulterior pe masa Palatului Victoria. 

Citește și: Alina Gorghiu îl amenință pe Ponta cu justiția, într-o scrisoare deschisă: Stabiliţi alegerile parţiale în şedinţa de Guvern

Despre programul președintelui Klaus Iohannis cu care a câștigat alegerile, co-președintele PNL a declarat că: "Programul va fi dezvăluit după data de 28 februarie. Este un program de guvernare care nu va inventa roata.  Obiectivul poate fi rezonabil dacă este făcut și asumat de o echipă coerentă și cu un program corect. 

Să vă dau un exemplu. Sănătate. Care este procentul din PIB. Unul dintre ce le mai scăzute din Europa de Est, 4 la sută. Polonia are 7 la sută, Cehia, 7,5, Ungaria, 8 la sută. media europeană este de circa 10 la sută. Eu, ca guvern liberal trebuie să măresc acest buget   pentru sănătate.

Educație. Am vreo 3,7 la sută, undeva media este la 6-7 la sută. Vorbim de lucruri care se pot face în România. Vorbim de angajamente care să poată muta nivelul de trai al românilor undeva mai sus, pentru că obiectivul general este acela de a merge cu nivelul de trai al românilor către nivelul de trai al europeanului. Ăsta este lucrul cel mai simplu, dar în esență este cel mai complicat și complex obiectiv pe care un partid și-l poate asuma", a declarat Alina Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel