Alina Gorghiu lui Liviu Dragnea: Aţi făcut o gafă

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, precizează că este perfect legal ca un membru al unei organizaţii aparţinând minorităţilor naţionale să facă parte în acelaşi timp şi dintr-un partid politic şi îi sugerează vicepremierului Liviu Dragnea, care i-a reproşat această situaţie liberalului Klaus Iohannis, să studieze mai bine legislaţia.

Alina Gorghiu precizează că, potrivit articolului 8 din Legea nr.14/2003, membrii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care înscriu candidaţi în alegeri pot face parte şi dintr-un partid politic, având dreptul de a candida în condiţiile legii.

"Domnule Dragnea, studiaţi cu mai multă atenţie legislaţia României înainte de a vă umple de ridicol în mod public!", declară purtătorul de cuvânt al liberalilor, conform unui comunicat de presă transmis luni Agerpres.

Potrivit Alinei Gorghiu, Liviu Dragnea a făcut o gafă când s-a referit la 'bigamia politică' a lui Klaus Iohannis.

Citește și: Liviu Dragnea: Klaus Iohannis e singurul caz de bigamie politică

"Este realmente penibil şi jignitor la adresa electoratului ca tocmai Liviu Dragnea să vorbească de calitatea lui Klaus Iohannis de membru PNL, fix dânsul care este un fost membru PD, experienţă care l-a ajutat foarte mult să ajungă în funcţia de secretar general al PSD. Domnule Dragnea, dacă nu făceaţi această gafă, v-aş fi spus în particular, dar aşa mă simt obligată să vă informez public - şi sper să păliţi de ruşine - că este perfect legal să fii membru într-o organizaţie aparţinând minorităţilor naţionale şi în acelaşi timp şi într-un partid politic. Probabil că fără autostrada care să lege Bucureştiul de fieful domnului Dragnea, Alexandria, informaţia circulă mai încet. Se poate explica astfel de ce dânsul nu a aflat, acolo în Teleorman, ce prevede legea partidelor politice în România", afirmă Gorghiu.

Citește și: Klaus Iohannis vede propunerea lui Liviu Dragnea drept o "eroare mare de tot"

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat luni, la Baia Mare, că liderul PNL, Klaus Iohannis, dă dovadă de 'ipocrizie' în privinţa actului normativ care ar permite aleşilor locali să poată opta în două săptămâni pentru partidul în care vor să activeze, în condiţiile în care şi el a fost ales la Primăria Sibiu pe lista Forumului Democrat German şi apoi a migrat la liberali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel