Alina Gorghiu și Klaus Iohannis, mesaje de Ziua Imnului Național

Klaus Iohannis și Alina Gorghiu au transmis, vineri, mesaje cu ocazia Zilei Imnului Național.

"Imnul național, pe care îl sărbătorim în fiecare an pe 29 iulie, reprezintă unul dintre reperele fundamentale ale identității noastre. 'Deșteaptă-te, române!' s-a transformat, de-a lungul istoriei, într-un adevărat simbol al principiilor care au stat la baza constituirii statului român modern: libertate, respectarea drepturilor umane fundamentale, unitate și demnitate națională. Astăzi, toate aceste idealuri sunt mai actuale decât oricând", spune Iohannis în mesaj.

El arată că în contextul internațional prezent, cu toate provocările, importanța drepturilor și libertăților câștigate se înțelege mai bine.

"Misiunea noastră este de a păstra și transmite generațiilor următoare aceste valori și tradiția unei democrații consolidate. Imnul național este un liant al tuturor românilor, din interiorul și din afara granițelor. Vă îndemn să rămânem uniți și solidari în spiritul dragostei față de țară și al aspirațiilor noastre de națiune puternică și respectată în Europa și în lume. La mulți ani, popor român! La mulți ani, România!", afirmă șeful statului.

Alina Gorghiu, mesaj de Ziua Imnului Național

"Imnul național ne amintește de istoria poporului nostru, de momentele în care românii au fost uniți, de valori precum libertatea, demnitatea, solidaritatea. Să celebrăm ziua de azi cu respect față de aceste valori și cu gânduri bune unii față de ceilalți. De câte ori auziți sau intonați "Deșteaptă-te, române", sper să fiți cuprinși de cea mai frumoasă emoție!", a transmis Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel